hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta spor merkezlerinin açılışı yapıldı

    Sivasta spor merkezlerinin açılışı yapıldı
    expand

    Sivas'ta spor merkezlerinin açılışı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) -  SİVAS'ta İl Spor Merkezleri açılışı ve '2023 Gençlik Spor Vizyonu'nun açıklandığı program, 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesindeki programa; Vali Salih Ayhan, Ak Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ile il protokolü katıldı.
    Programın açış konuşmasını ve proje sunumunu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç gerçekleştirdi.  Sayısı artan, gelişen, yenilenen tesisler ve teknik donanımlarla sporda en iyi illerden birisi olmak istediklerini vurgulayan Vali Salih Ayhan ise, "Spor Sivas Projesi kapsamında bir dönem boyunca 65 bin öğrenciye ulaştık. Yaz döneminde de projemiz sürecek.Çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlerimize spor kültürünü yerleştirmek amacıyla İl Spor Merkezlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz, ailelerin de bu projeye destek olmasını istiyoruz" dedi.
    21 branşta, 5 farklı spor salonunda faaliyet gösterecek olan spor merkezlerinin Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine yaz döneminde ara vermeden devam edeceğini vurgulayan Vali Ayhan, "3760 öğrencimiz başvuru yaptı. Hepsine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
    Programda '2023 Gençlik Spor Vizyonu'ndan da bahseden Vali Salih Ayhan, Sivas’ı "Genç Dostu Şehir" kılma hedefiyle çalıştıklarını ifade ederek, özellikle Gençlik Merkezleri ve KYK bünyesinde çok önemli projelerin hayata geçeceğini müjdeledi. Sivas’ı spor şehri yapmak istediklerini belirten Vali Ayhan, "Sporcu Fabrikası, Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi, Amatör Evi gibi Sivas'ı cazibe merkezi kılacak çok büyük hazırlıklarımız var. Ayrıca ilimizin bir turnuvalar ve şampiyonalar şehri olması için çalışıyoruz" diye konuştu.
    Proje kapsamında yapılacak çalışmaların ardından kentten iyi sporcular çıkacağına inandığını ifade eden Vali Ayhan, "Yetiştirdiğimiz sporcular dünyanın her yerinde bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okumanın gururunu bizlere yaşatacaktır" diye konuştu.
    Programda Vali Ayhan ve il protokolü, Gençler Halter Dünya Şampiyonu Caner Toptaş’ı, 4. Uluslararası Açık Kick Boks Avrupa Kupası Şampiyonu Talha Emir Buldu’yu, Balkan Gençler Judo Şampiyonası 2.si Nurdan Almalı’yı ve 24. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası 3.’sü Muhammet Arif Kaya’yı ödüllendirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow