hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 'Tarıma Değer Katanlar' ödüllendirildi

    Sivasta Tarıma Değer Katanlar ödüllendirildi
    expand

    Sivas'ta 'Tarıma Değer Katanlar' ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS’ta 'Tarıma Değer Katanlar' ödül töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törende 8 ayrı kategoride çiftçiye plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
    300 Fikir 300 Proje kapsamında Üreten Çiftçi Gelişen Sivas sloganıyla yola çıkan Sivas Valiliği ile Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğünün birlikte düzenlediği ‘Tarıma Değer Katanlar’ ödül töreni gerçekleştirildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin il protokolü ve çiftçiler katıldı. hububat üretimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, patates üretimi, şeker pancarı üretimi, su ürünleri yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bahçe ürünleri yetiştiriciliği olmak üzere 8 kategoride, alanında başarılı üreticilere ödülleri verildi.
    Törende ülkenin, şehrin; moral, motivasyon ve üretmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Son dönemde yaşanan salgın sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına aldı. Salgın bizlere pek çok şeyle birlikte üretimin istihdamın her şeyden önce de kendi kendine yeten bir ülke olmanın önemini bir kez daha hatırlatmış oldu. Bu bereketli topraklarda ancak sanayinin yanına tarım ve hayvancılığa birlikte yürütürsek her şeyiyle topyekûn kendine yeten bir ülke olabiliriz. Bunun için de toprağa her zamankinden daha fazla değer vermeli tarımsal üretimi desteklemeli, üretim yapan kardeşlerimize de değer vermeyi bilmeliyiz. Bugün ki programımızın amacı bu. İlimizde eğitimi merkeze alan, tarımı önceleyen, sanayi ve turizmle birlikte bu dörtlü ayak üzerine Sivasımızı inşallah inşa edeceğiz. Yaşadığımız dünyanın ayak bastığımız toprağın, yudumladığımız suyun bizim üzerimizde hakkı var. Bizler bu kaynakları tüketim çılgına mahal vermeden laiki ile işleyebilirsek, genetiği ile oynamayıp özüne dokunmadan ekip biçebilirsek işte o zaman üzerinde yaşadığımız ve tarih boyunca nice bedeller ödediğimiz bu toprakların hakkını gerçek manada vermiş oluruz. Aksi taktirde toprağımız boş kalıyor, sularımız boşa akıyor israf ediliyorsa bereketli otlaklarımızda hayvancılık yapılmıyorsa, topraklarımız acımazsızca ilaçlanıyorsa, ürünlerin genleri ile oynanıyor ve köyde arazisi olan bir vatandaşımız devlet kapısında asgari ücretle iş peşindeyse işte o zaman biz bu toprağın hakkını veremiyoruz hatta hakkına giriyoruz demektir. Toprağa hak ettiği değeri vermezsek sadece kendimizi değil neslimizi de helak etmiş oluruz. Toprakla aramızdaki ünsiyeti, muhabbeti sağlamlaştırmak, tarımsal yetilere değer katmak için pek çok projeye imza atmaya ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

    ‘ÜRETİMİN ARKASINDAYIZ’
    Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ​üretime her zaman destek vereceklerini belirterek "Zor bir yılı tamamlamak üzeriyiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan, hala daha insanlığın sınav verdiği bir süreci Allah’a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devlet, millet kaynaşmasıyla birlikte ülke olarak en iyi şekilde atlatacağız. Üretim noktasında tedarik zinciri bu süreçte etkilenmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yayınlanan genelgelerde de özellikle tarım ve hayvancılıkla ve organize sanayi bölgeleri dahil olmak üzere üretim ağını etkilemeyecek tedbirler alındı. Bu nokta da Tarım İl Müdürlüğümüzün koordinelerinde güzel çalışmalar yapılıyor. Sivaslıların firması olan SİVTAŞ özel sektör ile rekabet ederek değil, çiftçimize güvenli bir liman oluşturarak çiftçimizin ürettiği malı değerinde alarak ve markalaştırarak inşallah Sivas tarım ve hayvancılığına önümüzdeki yıllarda çok büyük katkı sağlayacak. Bu noktada motivasyonu sağlamak adına güzel işler yapan çiftçilerimizin ödüllendirilmesi de çok çok önemli" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow