hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta tekli eğitime geçiliyor

    Sivasta tekli eğitime geçiliyor
    expand

    Sivas'ta tekli eğitime geçiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta 2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi Hazırlık Toplantısı ve KÖPRÜ Projesi Tanıtımı, Vali Salih Ayhan başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idareci kadrosu ile gerçekleştirildi.
    Vali Ahmet Muammer Bey Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ayhan,  yeni eğitim-öğretim yılının veli ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. 2018-2019 yılı eğitim döneminde yapılan projeleri yeni dönemde de üzerine ekleme yaparak sürdüreceklerini anlatan Vali Ayhan, önceki dönemde görülen aksaklıkların telafisi içinde her şey gözden geçirilerek, giderileceğini söyledi.
    Sivas'ın eğitimde fiziki anlamda Türkiye'de en iyi illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Ayhan, öğretmen noktasında her hangi bir norm sıkıntı yaşamadıklarını, branşlar bazında da eksiklik olmadığını ifade etti. Vali Ayhan,"Eğitim-öğretim dönemi başladığı zaman hiçbir sınıfımız öğretmensiz kalmayacak. Okullarla ilgili planlamalarımızı yaptık. Yeni döneme tüm okullarımız hazır halde." dedi. 
    Sivas’ın tekli eğitime geçen ender illerden biri olduğunu vurgulayan Vali Ayhan,"Eğitim kalitemizi çok iyi bir şekilde artıracağız ve geçen yıl başlatmış olduğumuz sportif-sosyal kültürel etkinliklerin de bu yılda etkin bir şekilde devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun dışında akademik başarımızı ve geçmiş yıldaki eksiklerimizi gözden geçirerek, çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.
    2019-2020 eğitim-öğretim döneminde her okulun başarılı olmasını istediklerini, bu noktada okul idarecileri ile öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Vali Ayhan,"Okulunu bir adım ileri taşıyamayan hiçbir okul müdürü ile çalışmayacağız. Her okul idarecisinin bu bilinçte olmasını istiyorum"dedi.

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow