hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta trafik eğitim parkı kurulacak

    Sivasta trafik eğitim parkı kurulacak
    expand

    Sivas'ta trafik eğitim parkı kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta, çocuklara erken yaşta trafik bilinci aşılamak için trafik eğitim parkı kurulacak.
    İçişleri Bakanlığı'nın önem verdiği konular arasında yer alan ve çocuklara erken yaşta trafik bilincinin aşılanması amacıyla Sivas'ta trafik eğitim parkı kurulması için çalışma başlatıldı. Kılavuz ve Şeyhşamil Mahallesi arasına kurulacak olan parkta çocuklara erken yaşta trafik eğitimi verilecek. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve ilgili birimlerin müdürleriyle birlikte trafik eğitim parkının kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.
    Vali Salih Ayhan, trafik eğitim parkı hakkında bilgiler vererek, "İçişleri Bakanlığımız trafik eğitimiyle ilgili, trafik kültürünün oluşturulmasıyla ilgili çok yoğun çok yoğun çalışmalar yapmaktadır. Son iki yılda yapılan farkındalık çalışmalarıyla ciddi bir trafik kültürü oluştu ve oluşmaya devam ediyor. Bu konuda ciddi bir hassasiyet var. Mili bir konu olarak değerlendirmektedir. Bu bilincin, şuurun, eğitimin erken yaşta başlaması gerekir. İçişleri Bakanlığımız tarafından çocuk trafik eğitim parkı projesi kapsamında Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldı. İlimizde de bu konuda belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzün birimlerinden oluşan bir ekiple komisyon marifetiyle bir yer tespiti akabinde projelendirme ardından Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Emniyet Müdürlüğümüz eğitimlere başlayacaktır" dedi.
    Trafik eğitim parkının örnek bir proje olacağını ifade eden Vali Ayhan, "Okullarımızda çocuklarımız belli bir zaman diliminde gelecekler burada trafik bilincinin, trafik derslerinin uygulamasını burada görecekler. Çocukların gönüllerine dokunacak, hayata hazırlayacak, toplumsal bilincin oluşacak bu tür trafik eğitiminin verileceği çalışmaların yapılması gerekmektedir.  En kısa zamanda bu çocuk trafik eğitim parkını hizmete açacağız. Örnek bir proje olacak" diye konuştu.
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Çocuklarımızda, gençlerimizde küçük yaşta trafik bilinci oluşturulması için burayı trafik eğitim alanı haline getireceğiz. İçişleri Bakanlığımızın önem verdiği projelerden birisi inşallah önümüzdeki süreçte şehre ve bölgeye değer katacak projeyi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow