hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta yeşil alanlar tasarruflu sistemle sulanacak

    Sivasta yeşil alanlar tasarruflu sistemle sulanacak
    expand

    Sivas'ta yeşil alanlar tasarruflu sistemle sulanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurum içi sistem değişikliğine giderek fidelerin yaşam kalitesini artırabilmek ve tasarruf sağlamak amacıyla sıra dizimi otomatik sulama sistemine geçti.
    Sivas Park ve Bahçeler Müdürlüğü imar planında mezarlık alanı, dinlenme parkı, çocuk bahçesi, spor alanları, yaya bölgeleri ve yeşil alan olarak belirlenen yerlerde, budama, form budama, yabani ot alımı, çapalama, ilaçlama, gübreleme, temizlik, sulama ve onarım yaparak ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda daha kaliteli hizmet verebilmek için sıra dizimi otomatik sulama sistemine geçti. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Park ve Bahçeler Müdürlüğünü ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, birim müdürü Özel Açık'tan bilgiler aldı. Yeni oluşturulan sistemle birlikte hem fidelerin yaşam kalitesi artırılacak hem de otomatik sulama sistemiyle tasarruf sağlanmış olacak.

    'FİDELERİMİZİN YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR'
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin yeni sistemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bilinmelidir ki; göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yeşil alana büyük önem veriyoruz. Sivasımızda kişi başına düşen yeşil alan sayısını artırabilmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bunda en büyük emeği ise Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ve çalışma arkadaşlarımız veriyor. Eskiden direk bulunduğumuz alanlara ekimler gerçekleştirerek personellerimiz tarafından sulama yapılıyordu. Ayrıca ekimlerde bazı fireler verebiliyorduk. Yaptığımız değişiklikle birlikte sıra dizimi otomatik sulama sistemini hayata geçirdik. Bahçelerimizde sıra düzeni halinde açık hava dikimiyle bölgeler belirleyerek çiçeklerimizi nitelikli ağaçlarımızın ekimini yapıyoruz. Böylelikle fidelerimizin yaşam kalitesini artırmış olduk" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow