hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğuk Çermik tatil köyü olacak

    Soğuk Çermik tatil köyü olacak
    expand

    Soğuk Çermik tatil köyü olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi tarafından geliştirilen proje ile Soğuk Çermik Kaplıcaları, tatil köyü hüviyetine getirerek kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak.
    Belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmayla sağlık ve doğa turizmi bakımından önemli bir statüye sahip olan Soğuk Çermik kaplıcası, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başlayacak. Altyapıdan üstyapıya, çevre ve peyzaj planlamalarından sosyal donatılara kadar birçok alanda yenilemenin yapılacağı kaplıca, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelecek.

    'BUNGALOV EVLER YAPILACAK'
    Soğuk Çermik alanında incelemelerde bulunan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Başkan Bilgin, “Soğuk Çermik, yıllardır hemşerilerimizin hem piknik alanı hem de sağlık açısından şifalı olan kaplıca suyunu kullanmak için kullandıkları alan. Yeni uygulamaya koyacağımız projelerle birlikte inşallah bu alanı hemşerilerimiz daha rahat, fiziki şartları daha iyileştirilmiş bir ortam haline getireceğiz. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Yapacağımız bungalov evlerle birlikte bu alanda hem peyzaj düzenlemesi hem yeşil alanı artırılarak havuzların diğer sosyal etkinlik alanlarının bakımını yaparak yeni sezonda farklı bir formata hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.
    Sıcak Çermik'teki Altınkale projesinden sonra  benzer çalışmaların Soğuk Çermik için de yapılacağını söyleyen "Sıcak Çermik’le ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hemşerilerimiz takip ediyor biliyorum. Yeni dönemle birlikte Soğuk Çermik’i de aynı formata tatil köyü hüviyetine getirerek Sivas’ın kültürüne ve turizmine katkı sağlayacak bir noktaya getireceğiz. İnşaat döneminin olmadığı kış aylarında projelere başlayıp bahar ayıyla inşaat aşamasına başlayıp yeni sezonda farklı bir görünümde Soğuk Çermiği hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow