hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO Başkanı Eken: Cumhurbaşkanımızın kararnameyi imzalamasını bekliyoruz

    STSO Başkanı Eken: Cumhurbaşkanımızın kararnameyi imzalamasını bekliyoruz
    expand

    STSO Başkanı Eken: Cumhurbaşkanımızın kararnameyi imzalamasını bekliyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Yatırımlarda Devlet Yatırımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın resmi gazetede yayımlanmasının ardından değerlendirmede bulundu.
    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, “Bugünkü Resmi Gazete'de Yatırım Teşvik Uygulamaları Bölgesi sistemiyle ilgili değişiklikler yayımlandı. Sivas 4. Yatırım Teşvik Uygulamaları Bölgesinde yer aldı. Ancak Akıncılar, Zara, Gölova, Kangal, Ulaş, Altınyayla, Hafik, Yıldızeli ve Koyulhisar ilçelerimiz 5'inci Yatırım Teşvik Uygulamaları Bölgesi teşviklerinden faydalanacak. Bu ilçelerimizde OSB kurulursa yatırımcılar 2 alt bölgeden yani 6'ncı Bölge teşviklerinden faydalanabilecek. Kararnamenin bu kısmı ilçelerimiz adına sevindirici, hayırlı olsun." dedi.
    Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin özel teşviklerden faydalanacağı sözünü Şubat 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiğini ifade eden Başkan Eken, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Demirağ OSB'nin teşvikte 6'ncı Bölgeye alınmasını talep ettik. Kendisinin bugüne kadar söz verip yapmadığı bir şey olmadı ve en kısa zamanda bunun gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır. Tabi ki yayımlanan Kararnamede, Demirağ OSB'nin olmaması bizleri üzmüştür. Ancak Sivas Demirağ OSB'nin 6. bölge teşvik kapsamına yani Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle en özel teşviklerin verileceği kararnamenin imzalanmasını bekliyoruz. Umuyoruz ki en kısa zamanda Demirağ OSB konusunda Cumhurbaşkanımız kararnameyi yayınlar ve özel teşvik kapsamına alınır." diye konuştu.
    Teşvikler Sivas’ın geleceği için, işsizliğin bitmesi ve kalkınma için olmazsa olmazımızdır diyen Başkan Eken, "Teşvikler konusunda şehrimiz bir ve bütün olarak aynı hedefe gitmelidir. Yani bir bütün olarak konuyu gündemde tutmalıyız. Valimiz öncülüğünde Vekillerimiz Belediye Başkanımız, STK'larımız, hep bir ağızdan aynı şeyi söylemeliyiz. Valimiz, Belediye Başkanımız ve Sivas heyetimiz ile gerçekleştirdiğimiz İstanbul ziyaretimizde 10 ila 15 bin kişinin istihdam edileceği yatırımların sözünü aldık. Kararnamede en kısa zamanda imzalanırsa işsizlik oranımızın Yüzde 40’ını istihdam etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow