hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO Başkanı Eken: Kangal Termik Santrali'nin üretime başlamasını bekliyoruz

    STSO Başkanı Eken: Kangal Termik Santralinin üretime başlamasını bekliyoruz
    expand

    STSO Başkanı Eken: Kangal Termik Santrali'nin üretime başlamasını bekliyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)-SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Kangal Termik Santralinin eksikleri gidererek üretim için başvuru yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.
    Yılbaşında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararname kapsamında filtresi olmadığı gerekçesi ile kapatılan Kangal Termik Santral yeniden üretime hazırlanıyor. Bir bölümünde elektrik üretimini sürdüren santralde baca filtreleri tamamlanarak Çevre Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunuldu.
    Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Kangal Termik Santralin bölge halkı için önemli olduğuna vurgu yaparak, üretimin bir an önce başlamasını beklediklerini ifade etti. Eken, "Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak kapatılma sürecinden itibaren yakından takip ettiğimiz Kangal Termik Santralin tam kapasite çalışması bölgeye hareket katacaktır. Dünyayı etkisi altına alan salgında ekonomimiz de olumsuz etkilenmiştir. Bölgenin tek sanayi kuruluşu olan santralin yeniden açılacak olması ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.
    Yaşanan süreçte eksiklerin giderilmesi gerektiğine vurgu yaparak, çalışanların her zaman destekçisi olduklarını ifade eden eken, "Eksikleri tamamlanan santralin biran önce açılmasını ve üretime başlamasını bekliyoruz. Ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow