hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO Başkanı Eken: Sigortacılarımızın yanındayız

    STSO Başkanı Eken: Sigortacılarımızın yanındayız
    expand

    STSO Başkanı Eken: Sigortacılarımızın yanındayız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, 12-18 Ekim Sigortacılık Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
    Başkan Eken mesajında her yıl, mayıs ayının son haftalarında kutlanan ve toplumda sigorta bilincini artırmaya yönelik düzenlenen "Sigortacılık Haftası"nın bu yıl Pandemi(Kovid-19) nedeniyle Ekim ayının bu haftasına ertelendiğini hatırlatarak, "STSO olarak Finansal Hizmetler Meslek komitemizin çalışmaları kapsamında ilimizde faaliyette bulunan tüm sigorta acenteleri ile geçen yıllarda toplantı ve toplu iftar yemeği gibi organizasyonlarla bir araya gelerek sigorta sektörünün sorunlarını dinleyerek çözümler noktasında istişarelerde bulunmuştuk. Fakat içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle ülkemiz ve ilimizde uygulanan toplantı ve organizasyonların kısıtlamaları nedeniyle fiziken bir araya gelemesek bile sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bu güzel meslek grubunun birbirleri ve odamız ile daha yakından kaynaşmaları, ayrıca sektörel problemlerini dinleyerek STSO olarak neler yapılabileceği konularında istişare için ilerleyen zamanlarda organizasyonlarımız planlanmakta olup, bu zaman dilimi haricinde de odamızın kapıları tüm üyelerimize olduğu gibi sigortacılık sektöründeki herkese sonuna kadar açıktır" dedi.
    Toplumda sigorta bilincinin artırılması ve sektörün geleceği açısından bu özel hafta ve günlerin büyük önem taşıdığını düşündüklerini ifade eden Eken şunları kaydetti: 
    "İçerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde yaşanan deprem, sel ve benzeri doğal afetler, işyeri yangınları ve pandemi süreci ile yaşanan ekonomik daralmalar alışıla gelen sigortalar haricinde; iş durması, ticari kazanç kaybı, alacak sigortası gibi teminatları içeren poliçelerin daha da yaygınlaşması ve hatta bu konularla ilgili bazı yeni zorunlu sigortalar oluşturulması gerektiği gibi durumlar ortaya çıktığı bir gerçektir. Sigorta, çeşitli risklerin gerçekleşmesi sonucunda bireylerin uğrayacakları maddi zararların, alınan teminatlar kapsamında karşılanması ve ülke ekonomisine sağladığı katkılar açısından son derece önemli bir finansal mekanizmadır. Bu nedenle risklerin giderek arttığı dünyamızda, sigorta artık zorunlu bir ihtiyaç durumuna gelmiştir. Ticari ve güncel hayattaki çeşitli risklere karşı sigorta yaptırma oranları ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde de önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla, ülkemiz sigortacılığının geliştirilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması, sigortacı ve sigortalı arasındaki güvenin daha da yükseltilmesi son derece önemli bir konu olup, STSO olarak sigortacılık sektörüne katkı ve destek anlamında her zaman tüm imkanlarımızı kullanmaya hazırız. Şehrimizde sigortacılık faaliyetini gösteren tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın Sigortacılık Haftasını kutlarım."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow