hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO heyeti Gökpınar Gölü'nü gezdi

    STSO heyeti Gökpınar Gölünü gezdi
    expand

    STSO heyeti Gökpınar Gölü'nü gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve yönetimi Gürün ilçesinde bulunan, turkuaz mavisi görünümüyle "doğal akvaryum" olarak adlandırılan Gökpınar Gölü'nü gezdi. 
    Sonbaharın eşsiz güzelliğini yansıtan Gökpınar Gölü, ziyaretçi akınına uğruyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Sivas’a 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan, turkuaz mavisi görünümüyle "doğal akvaryum" olarak adlandırılan Gökpınar Gölü'nü gezdi. Eken, göl gezisinde karşılaştıkları evlilik hazırlığı yapan Korhan-Aysel Gülsoy çiftine mutluklar diledi. Sivas TSO heyeti göl kenarında ‘Gören her göz Gökpınar Gölü'nü görmeli’ şeklinde çağrıda bulundu. Göl çevresinde yürüyüş yapan heyet, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi'den bilgi aldı.
    Sivas'ın ilçelerinin tanıtılmasına yönelik sık sık ziyaretler düzenlediklerini ifade eden Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, "Özellikle yaz aylarında on binlerce kişinin ziyaret ettiği Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi rengi, 11 metre derinlikte yüzen balıkları dahi izleyebildiğiniz temizliği ve berraklığı ile cennetten bir köşeyi andırmaktadır. Gölümüzün dibinden kaynayan suyun sıcaklığı 11 derece ve yaz kış bu ısıyı muhafaza ediyor. Dünyadaki tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz, Sivas’a gelin, ilçelerini gezin ve Gürün Gökpınar’ı görmeden gitmeyin" dedi.
    Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise, "Gören her gözün Gökpınar Gölünü görmesini arzu ediyoruz. Tüm yurttaşlarımızın 11 metre suyu, berraklığı ile tertemiz suyuyla, yüzen balıkları ve mavi cenneti görmelerini istiyoruz. Güneşi gördüğü her dönemde gölümüz masmavidir. Gökpınar Gölüne, Şuğul Kanyonuna ve mağara evlerimizi tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow