hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO'da 'Nefes kredisi' bilgilendirme toplantısı

    STSOda Nefes kredisi bilgilendirme toplantısı
    expand

    STSO'da 'Nefes kredisi' bilgilendirme toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rahmi MEYVECİ/SİVAS, (DHA) -  SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO), Ticaret Borsası ve Denizbank yetkilileriyle Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB), Nefes Kredisi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
    STSO'da düzenlenen toplantıya Oda Başkanı Mustafa Eken, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Denizbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Cem Turgut Gelgör katıldı. Programda konuşan STSO Başkan Mustafa Eken, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğiyle 'TOBB Nefes Kredisi' hayata geçirildi. Yaşanan kovid-19 salgını üyelerimizi olumsuz etkiledi. Salgın nedeniyle birçok küçük işletmemiz haftalardır kapalı. TOBB öncülüğünde başlatılan nefes kredisinin yeniden hayata geçirilmesi konusunda Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde protokol imzalanarak TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti fonu işbirliğiyle kredi verilmeye başlandı. Üyelerimiz bu kredi ile bir nebze de olsa rahatlayacak ve yaşadıkları sıkıntıları atlatacaktır" dedi.
    Nefes kredisi için desteklerinden dolayı oda başkanlarına teşekkür eden Eken, "Biz de Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsamız ile tüm imkanlarımızı üyelerimiz için seferber ettik. 6 milyar lira olan Nefes kredisi cirosu 25 milyon liranın altındaki küçük işletmelerin üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler" diye konuştu. 
    Kredi ile ilgili detayları da açıklayan Eken, şunları kaydetti: 
    "Krediyi alan üyelerimiz 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek. Kredinin yüzde 80'i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Nefes kredisi alacak üyelerimiz, bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının binde 7,5'u olarak komisyon uygulanacak ve üst limit 50 TL'dir. Dosya masrafı olarak 150 TL alınacaktır. 8 ay ödemesiz olan kredilerin ödemesi 2021 yılında başlayacak ve 12 eşit taksit olarak ödeyecekler." 
    Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise kredinin üyeler için son derece önemli bir süreçte verildiğini ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow