hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO'dan Demirağ OSB ziyareti

    STSOdan Demirağ OSB ziyareti
    expand

    STSO'dan Demirağ OSB ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) -  SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ve yönetim kurulu üyeleri, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi şantiye alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirağ OSB Müdürü Mustafa Beştepe ve firma yetkililerinden son durum hakkında bilgiler alan Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, "Sivas’ın incisi Demirağ işsizliği bitirecek" dedi.
    2018 yılında Demirağ OSB’nin altyapı ihalesinin yapıldığını ve 2021 yılında biteceğini dile getiren Başkan Eken, "Demirağ OSB 814 hektar, 224 parselden oluşuyor ve yüzde 60’ının içerisinden ray sistemi geçiyor. Şu an için iki büyük firmaya 600 milyonluk liralık bir yatırımın yapılacağı yer tahsisi yapıldı. Cumhurbaşkanımızın, sanayi bakanımıza vermiş olduğu talimatla altyapı ödeneğinin bir an önce gönderilip 2021 sonuna kadar da biteceğini sayın bakanımız Mustafa Varank, TOBB Ekonomi Şurasında açıkladı. Ben başta Cumhurbaşkanımıza, Sanayi Bakanımıza, Valimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, tüm hemşerilerimize ve odamızın kıymetli üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    'SİVAS'IN TAMAMI CAZİBE MERKEZİ OLMALI'
    Göreve geldikleri günden itibaren Sivas’ın teşvik kapsamındaki yerinin değişmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Eken, şunları kaydetti; 
    "Göreve geldiğimizden itibaren tek savunduğumuz şey vardı. Sivas’ın teşvik kapsamında yerinin değişmesi. Ve yine buna yönelik Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz taleple Sivas’ın en özel teşvik kapsamına alınacağı müjdesini vermişti.  Biz, Sivas’ın Demirağ’dan ziyade tamamının cazibe merkezi olmasını talep ettik. Hala da talebimizi yineliyoruz. Bugün bulunduğumuz alan tamamen yeni uygulanacak ve faaliyete geçecek olan Demirağ Organize Sanayisi. Umarım tamamı da cazibe merkezi olur. İnşallah 2021’de kararnamesi imzalanmış, altyapısı 2021 sonunda bitmiş ve yatırımcıların geldiği bir Demirağ’la işsizliği bitireceğiz. 30-35 bin kadar işsiz kardeşimizin bu tür yatırımlar geldiğinde ancak işsizliği biter. Bu yatırımların gelmesiyle Sivaslılar çok rahat olsunlar. 2024-2025 yılına kadar da burada 15- 20 bin işsiz hedefimiz var. Bu da ciddi anlamda işsizliğe çare olacaktır diye düşünüyoruz. Demirağ OSB Yönetim Kurulumuzu çok önemsiyorum. Bu yolda inatla yürüdükleri için Demirağ yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Buranın hayata geçmesinde büyük emek harcayan milletvekillerimiz İsmet Yılmaz ve Habib Soluk’a teşekkür ediyorum. Sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, STK’larımız başından itibaren hepsi buraya çok önem verdiler. Sivas birlik ve beraberliğini gösteriyor."

    'SİVAS YATIRIM YAPILACAK İLLERİN BAŞINDA GELİYOR'
    Sivas'ın yatırım yapılacak cazibe illerinin başında geldiğini özellikle vurgulayan Eken, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
    "Sivas huzurlu bir kent ve İç Anadolu’nun en güvenli kenti. Biliyorsunuz hızlı tren 2021 yılının 6’ıncı ayında en geç harekete geçecek. Demirağ Organize Bölgesinin, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle özel teşvik uygulaması olan bir organize sanayi olması, lojistik köyün hemen dibinde olması, 2021 yılı sonunda Demirağ Organize aynı anda bittiğinde bu bölgede ki lojistik köy bitmiş belki de tek il oluyoruz. İçinden ray sistemi geçiyor. Burada ray sistemi ile direk limana demiryolu ile ürünleri gönderme şansı var. Yani yatırımcının burayı tercih etmesi için çok sebep var. Buranın bu hale gelmesinde çok emek var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi de bize görev düşüyor. Buranın altyapısının hızlandırılıp bitmesi, gelen yatırımcıya yer gösterilmesi ve fabrikaların bacalarının tütmesi. Bizler de görevimizi üstlendik. Herkes görevini yaptı, yapmaya da devam ediyor. Tüm Türkiye'ye buradan çağrı yapıyoruz; Sivas artık yatırım yapılacak cazibe illerinin başında geliyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow