hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STSO'dan siyasi partilere ziyaret

    STSOdan siyasi partilere ziyaret
    expand

    STSO'dan siyasi partilere ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) -  SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ve yönetimi, kentteki siyasi partilerin il teşkilatlarını ziyaret etti.
    Ziyaretler kapsamında DEVA Partisi, AK Parti, İYİ Parti ve CHP’yi ziyaret eden Sivas TSO Başkanı Eken ve Yönetim Kurulu üyeleri, Oda olarak partiler üstü oldukları vurgusu yaparak Sivas için birlik ve beraberlik mesajı verdi.  
    Sivas’ta teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce’yi ziyaret eden Başkan Eken, "Başkanımız göreve geldiğinde sağ olsun Odamızı, yönetimi ile birlikte ziyaret ederek çalışmaları hakkında, partisinin il teşkilatı hakkında bizlere bilgi vermişti. Biz de iade-i ziyaret yaparak kendilerine ve arkadaşlarına, bulunmuş oldukları hizmetten dolayı, görevden dolayı hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var Ticaret ve Sanayi Odası olarak partiler üstü bir odayız. Her partiye eşit mesafedeyiz. DEVA Partisi temsilcileri de, yöneticileri de şehrimizin esnafları ve tüccarlarından oluşuyor, üyelerimizden oluşuyor. Görevlerinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DEVA Partisi İl Başkanı Serdar İnce, "Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Eken Bey ve heyetine bizleri ziyaret ettikleri için nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ticaret Odamız, Sivas için en önemli STK’lardan biri. Bizde Deva Partisi olarak Sivas’ın gelişmesi noktasında elimizden geldiği kadar güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunda da en büyük işbirliği tabiî ki de Sivas’ın ticari hayatının döndüğü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’yla yapacağız. Bu noktada tekrar ziyaretlerinden dolayı başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    AK PARTİ ZİYARETİ
    AK Parti 7'nci Olağan Kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçilen Hakan Aksu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Eken, "AK Parti İl Başkanımız Hakan Aksu’ya ve değerli yönetim kurulu üyelerine hayırlı ve uğurlu olsun. Başkanımızı önceki dönemden de bildiğimiz gibi şehrin çocuğu olan, şehri çok iyi bilen, esnaflık yapan ve kişilikli karakterli bir yapısıyla herkese örnek olan bir şahsiyettir. Bu anlamda Ak Parti il teşkilatı da başta Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle tekrar güven tazelemesi, bizimde Ticaret ve Sanayi Odası olarak tanıdığımız, bildiğimiz ve Sivas’a gerçekten bugüne kadar katkıları çok oldu. Yönetim Kurulumuzla birlikte biz de, her partiye eşit mesafede olan bir oda olduğumuzu, bütün partilerle beraber işbirliği yapan bir oda olduğumuzu, partiler üstü bir oda olduğumuzu tekrarlıyoruz. Hakan Başkanın, iktidar partisi il başkanı ve Cumhurbaşkanımız nezdinde temsilinden dolayı ilimizin de kendilerinden beklentileri var. Biz de, Ticaret ve Sanayi Odası olarak da her zaman onun yanında olduğumuzu bir kez daha buradan belirtiyor hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz" dedi.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Hakan Aksu, "7’nci olağan kongremizi geçen hafta Çarşamba günü gerçekleştirdik. Sivas'ta AK Parti kongrelerinin sonuna gelmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın önerileri, delegelerimizin de onayıyla il başkanlığı sürecini arkadaşlarımızla beraber götüreceğiz inşallah. Sivas’ta bundan önceki süreçte de Sivas’ımız ile ilgili Odamız ile çok güzel çalışmaların altına imza attık. Bakanlarımızla görüşmeler, özellikle genel başkan yardımcılarımız geldiği zaman yapılan istişare ortamları hem şehrimizin ufkunu açması açısından, hem bize yön vermesi açısından önemli buluyoruz. Bundan sonra da inşallah istişare ortamını daha da artırarak devam ettireceğiz. Tüm siyasi partiler olduğu gibi STK’larında tek bir gayesi var. Daha büyük, daha güçlü bir Sivas. Onun için Mustafa başkanımla diğer oda başkanlarımızla el ele, hep beraber daha büyük, daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir Sivas olması için elimizden gelen tüm gayreti bundan sonraki süreçte de göstereceğiz" ifadelerini kullandı.  

    İYİ PARTİ ZİYARETİ
    Daha sonra İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Koç ve Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz’ı ziyaret eden Başkan Eken, şunları kaydetti; "Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm partilere eşit mesafede olan ve her partiye mensup üyelerimiz olduğu için bütün partilere işadamlarımız üye. Hepsine eşit mesafedeyiz. Hem onlara görevlerinde başarılar dilemek, hem istişare etmek hem de Sivas’ta birlik ve beraberliğe en ihtiyaçlı olduğumuz dönemi, inşallah bu sıkıntılı dönemi de iş erbapları olarak birlik ve beraberlikle atlatmak için neler yapabiliriz, istişareler yaparak ziyaret gerçekleştirdik. Kendilerine, yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Yapmış oldukları çalışmalarda Allah kolaylık versin."
    İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Koç ziyaret nedeniyle Başkan Eken ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Mustafa Eken başkanı yakından takip ediyoruz. Çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte daha güzel çalışmalara imza atacağından da eminiz. Kendisine ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    CHP ZİYARETİ
    Son ziyareti CHP’ye gerçekleştiren Başkan Eken, "CHP’ye yaptığımız bu ziyaretimiz, hem hayırlı olsun, hem çalışmalarında başarılar dilemek hem de birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermek içindir. Sivas TSO, bütün partilere eşit mesafede olan, her partiye mensup üyesi olan partiler üstü bir odadır. Birlik ve beraberlik içerisinde de inşallah 2021 yılının daha güçlü daha iyi bir Sivas olması için hepimiz el ele, kol kola çalışacağız. Herkesin siyasi görüşü ayrı ama iş dünyasını hepimiz aynı çatıda birleşme yeri olarak gördüğümüz için bu birlikteliğimizi konuşmak, hem de istişare etmek için ziyarete geldik. Başkanımıza ve yönetim kuruluna, sayın vekilimize çok teşekkür ediyorum. Partilerinde hayırlı işler yapmasını başarılı işler yapmasını diliyorum" dedi.
    CHP İl Başkanı Yılmaz Coşkun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti; "Tabi sivil toplum örgütleri bulunduğu kente katkı sağlamak zorundadır. Siyasi düşüncesi farklı olabilir ama üretmek zorunda, o kentin gelişmesinde, ilerlemesinde destek olmak zorundadır. Bizde bu bağlamda bugüne kadar yaptığınız ve bugünden sonra yapacağınız tüm çalışmalarda başarılar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu kente, şehrimize, Sivas’ımıza faydası olacak her türlü çalışmanın yanında olduğunu bildirmek isterim."
    Başkan Eken ve yönetimine teşekkür eden CHP Milletvekili Ulaş Karasu ise "Sayın Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. 2020 yılı esnafımız ve işadamlarımız açısından zor geçti. Dünya genelinde ve ülkemizde süren pandemi koşulları altında da en büyük acısını esnafımız çekti ve çekmeye de devam ediyor. 2021 yılı da pandemi ile beraber başladı. Kovid-19 salgını şu ana kadar kısıtlamalar devam ediyor. Ekonomideki daralma devam ediyor. Bu zor şartlarda üretmeye çalışan, ülkeye katma değer sağlamaya çalışan esnaflarımıza işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Esnafımızın ve iş adamımızın kullanmış olduğu kredilerin bir yıl boyunca kullandığı faiz oranlarından ertelenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
    Başkan Eken, siyasi partilere ziyaretlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow