hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suşehri Kaymakamlığından 'Aşure' ikramı

    Suşehri Kaymakamlığından Aşure ikramı
    expand

    Suşehri Kaymakamlığından 'Aşure' ikramı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğuzhan ÇİFÇİ/SUŞEHRİ(Sivas), (DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde, Kaymakamlık tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
    Cuma namazı sonrasında ilçe merkezindeki Balhatun Camisi avlusunda düzenlenen aşure dağıtım programına, Kaymakam Hidayet Sarı, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve ilçe protokolü katıldı. Vatandaşlar aşure dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.
    Tüm Müslümanların Muharrem ayını tebrik eden Kaymakam Hidayet Sarı, "Bizler dini inançlarımıza sahip çıkan bir toplumuz. Bu inançlarımızdan biri olan aşure gününde ilçe halkımız ile birlikte olmak, yıllar önce başlatmış olduğumuz aşure günü etkinliğini geleneksel hale getirmek amacıyla bu etkinliği tertip etmiş bulunmaktayız. Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu vesile ile aşure dağıtımımıza destek olan ilçede bulunan 6 sivil toplum kuruluşuna  teşekkür ederim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow