hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suşehri köylerine 350 çöp konteyneri dağıtıldı

    Suşehri köylerine 350 çöp konteyneri dağıtıldı
    expand

    Suşehri köylerine 350 çöp konteyneri dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 71 köye 350 çöp konteyneri dağıtımı gerçekleşti.
    Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Mehmet Nebi Kaya "Köylere Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte" parolası doğrultusunda 71 köye 350 çöp konteynerinin dağıtımını yapmak üzere ilçeyi ziyaret etti  Hükümet Konağı önünde  Kaymakam Vekili Çağlar Partal tarafından karşılanan Genel Sekreter  Mehmet Nebi Kaya, Yeni Hükümet konağında ve yapımı devam eden öğretmenevinde incelemelerde bulundu. Ardından İlçe Özel İdaresi Şantiye alanında düzenlenen törende köylere çöp konteyneri dağıtımı gerçekleştirildi. 
    Suşehri ilçesi kırsalında yaşayan vatandaşların çöp toplama hizmetinden yararlanacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, "Köylerimizin şehir standartlarında çöpleri toplanacak. Sivas İl Özel İdaresi ve Suşehri Belediyesine teşekkür ediyoruz. Güzel bir iş, inşallah amacına ulaşır. Sayın Valimize, Sayın Genel Sekreterimize ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi.
    Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise, "Suşehri Belediyesi ile yaptığımız protokolle birlikte ilçe köylerimizin tamamından çöpler toplanacak. Bu hizmet temiz bir çevre için ve medeniyetimizin bizlere vermiş olduğu mefkûre için önemli bir adım. Bizler bunun kıymetini bilecek ve bu hizmete layık olmaya çalışacağız. 71 köyün tamamından çöpler toplanacak. Ayrıca sıfır atık projesine de destek olacağız. Atıklar ayrı ayrı istiflenir ve konteynerlere konulursa, hedefimize ulaşacağız. Konteynerler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın İdaremize olan hibesidir. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.
    Kırsala dair çalışmaların temizlikle kalmadığını söyleyen Kaya "İdaremiz ve KÖYDES kaynaklarıyla Suşehri ilçesi köy yollarında yürütülen çalışmaların ardından nüfusun yüzde 91.3’ü asfalt yoldan faydalanıyor. Bununla beraber 387 bin metre karenin üzerinde parke taşı döşenmiş durumda. Oransal olarak baktığımızda köylerimizin yüzde 76’sı bu hizmetten faydalanmaktadır. Çamurdan kurtulup, sağlıklı nezih bir ortamda yaşama imkânı sunuluyor" dedi.
    İncelemeler ve konteyner dağıtımı esnasında Genel Sekreter  Mehmet Nebi Kaya ve Kaymakam Vekili Çağlar Partal'a ; Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel , Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut eşlik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow