hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suşehri'nde Çanakkale Zaferi kutlandı

    Suşehrinde Çanakkale Zaferi kutlandı
    expand

    Suşehri'nde Çanakkale Zaferi kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA) - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Çanakkale Zaferinin 104’ncü yılı düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
    Hükûmet Konağı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından şehit ve gazi yakınları Kaymakamlık makamında kabul edilirken, Suşehri Belediyesi şehitler için merkez Balhatun Camisi'nde mevlit okuttu.
    Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda ise Suşehri Çok Programlı Anadolu Lisesi etkinlik düzenledi. Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Emin Danış yaptı. Danış, "Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Çanakkale'yi Çanakkale yapan cepheye gönderdiği oğluna 'ya şehit ol, ya gazi' demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin  varlığının,  birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.
    Programa Suşehri Kaymakam Vekili Çağlar Partal, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Emniyet Müdürü Halil Uludağ, Jandarma Bölük komutanı yüzbaşı Duran Varanok, İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, daire amirleri, siyasî parti temsilcileri, vatandaşlar, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
    Düzenlenen programda Çanakkale Savaşına ait ve bir asker mektubunun okundu. Ardından şiirler okundu, slayt gösterimi yapıldı. Program kompozisyon, şiir  ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow