hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK için 96 bin Fetih Suresi, 960 hatim okundu

    TSK için 96 bin Fetih Suresi, 960 hatim okundu
    expand

    TSK için 96 bin Fetih Suresi, 960 hatim okundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Barış Pınarı Harekâtında görev yapan askerler için 96 bin Fetih Suresi okundu. Ayrıca şehitler için okunan 960 hatimin duası yapıldı. 
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de oluşturmak istediği güvenli bölge için başlatılan Barış Pınarı Harekâtında görev alan askerlere ithafen düzenlenen hatim ve Fetih suresi bağışlama kampanyasına çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Valilik, Belediye ve İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fetih suresinin okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim’i güzel okuma dalında dünya birinciliği bulunan İstanbul Fatih Camii Baş İmamhatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kur’an-ı Kerim Tilaveti sundu. Daha sonra İlahi Sanatçısı Ender Tekin birbirinden güzel ezgiler ve ilahiler seslendirdi. Tekin, bir askerin annesiyle arasında geçen diyaloğu anlatan eseri okurken vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
    Programın sonunda Belediye Başkan Vekili Turan Topgül Fatih Camii Baş İmamhatibi Kurr’a Hafız Bünyamin Topçuoğlu’na, Müftü Yardımcısı Ünal Tan ise İlahi Sanatçısı Ender Tekin’e şehre özgü hediyeler takdim etti.
    Programa; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in eşi İlkay Bilgin, Başkan Vekili Turan Topgül, Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow