hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜRESAŞ'tan STSO'ya ziyaret

    TÜRESAŞtan STSOya ziyaret
    expand

    TÜRESAŞ'tan STSO'ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - TCDD'ye bağlı üç bağlı ortaklığın TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüklerinin birleştirilmesi sonucu kurulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar ve beraberindekiler Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken’i ziyaret etti. 
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren STSO Başkanı Mustafa Eken, üç bağlı ortaklığın birleştirilmesi gündeme geldiği zaman ortaya atılan 'TÜDEMSAŞ kapatılacak, taşınacak’ yorumlarına karşı böyle bir şeyin asla olmayacağını söylediğini belirterek, "Eskişehir, Sakarya ve Sivas sanayii odası başkanları olarak Sayın Ulaştırma Bakanımızı ve sizleri ziyaret etmiştik. Sizlerle yapmış olduğumuz görüşmede TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜLOMSAŞ’la ilgili kapatma, taşıma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, aksine bu kurumları daha aktif, daha fazla üreten kurumlar yapacağınızı söylemiştiniz. Sizden aldığımız o günkü enerjiyle bunu Sivas’ta basın toplantısı yaparak kamuoyu ile paylaşmıştık. TÜRAŞAS Sivas Bölge Müdürlüğü memleketimiz ve sanayicimiz için çok önemli bir kurum. Bizler hem oda yönetimi olarak hem de üreten, istihdam sağlayan iş insanları olarak her zaman sizlerin ve Sivas Bölge Müdürlüğümüzün yanında olacağız" dedi.
    TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar ise ziyarette yaptığı konuşmasında amaçlarının üç bağlı ortaklığın birleştirilmesi sonucu kurulan TÜRASAŞ’ı bir dünya markası yapmak olduğunu söyledi.
    Yazar, "Hiç kimse TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğümüz ile ilgili kapatılacak, taşınacak gibi yorum ve düşüncelere itibar etmesin. Bu konuda endişe duymasın. Üç bağlı kuruluşun birleştirilmesi ve bir çatı altında toplanması demek güçlerimizi daha aktif kullanmak demektir. İş kapasitemizi ve neticesinde istihdamı artırmak demektir. Ankara’da yaptığınız ilk ziyarette sizlere de bu konuyu arz etmiştim. TÜRASAŞ’ın bölgede ve dünyada demiryolu sektöründe söz sahibi olması için siz iş adamlarımıza, sanayicilerimize ihtiyacımız var" dedi. 
    Yazar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının Sivas’ın en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirerek, "Sürekli irtibatta olacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Eken, Yazar'a çeşitli hediyeler verdi.
    Ziyarete TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Ersoy ve İrfan İpşir’le birlikte TÜRASAŞ Sivas Bölge Atanur Karadağ katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow