hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Ayhan, Hafik'te ziyaretlerde bulundu

    Vali Ayhan, Hafikte ziyaretlerde bulundu
    expand

    Vali Ayhan, Hafik'te ziyaretlerde bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Salih Ayhan, Hafik ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak Kaymakam Vekili Rahmi Bulut’tan yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    Vali Salih Ayhan ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Ardından Hafik Belediye Başkanlığına geçen Vali Salih Ayhan, Başkan Selahattin Çuhadaroğlu ile bir araya geldi. Başkan Çuhadaroğlu’na yeni dönemde belediye hizmetlerinde başarılar diledi.
    İftar öncesi Hafik ilçe esnafını da gezen Vali Ayhan, esnafa hayırlı ve bol kazançlar diledi. Ramazan’ın ayrı bir güzellik getirdiğini söyleyen Vali Ayhan, "Bu ayın heyecanı bambaşka. En güzel günleri bu ayda yaşıyoruz. Allah bu günlerimizi bereketlendirsin" dedi. İlçede vatandaşlarla da hasbihal eden Vali Ayhan, traktör satışı yapan bir iş yerinde deneme sürüşü de yaptı.
    Vali Salih Ayhan, 17 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır'ın Sur İlçesinde sürdürülen operasyonlarda şehadete erişen Uzman Çavuş Adem Çelik'in ailesini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. "Canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimize minnet borçluyuz" diyen Vali Ayhan, “Her zaman sizinleyiz, başımızın üzerinde yeriniz var" ifadelerini kullandı.
    İlçede yapımı devam eden spor salonu inşaatını da inceleyen Vali Salih Ayhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Ayhan, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapımı süren spor salonunun en kısa sürede hizmete girmesi için talimatlarda bulundu. Vali Salih Ayhan, Hafik ilçe temaslarının ardından Hafik Yatılı Bölge Okulunda öğrencilerin iftar sofrasına konuk oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Ayhan kolları sıvadı, sıraya geçen çocukların çorbalarını verdi.

    'SİZLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUM'
    İftarını çocuklarla birlikte yapan Vali Salih Ayhan, "Sizleri çok önemsiyorum. Bir YİBO mezunu olarak sizlerin duygularını en iyi anlayabilenlerden birisiyim" dedi. Hem geçmişi yâd etmek hem de aynı sofrayı paylaşmak için özellikle bu okulu seçtiklerini ifade eden Vali Ayhan, YİBO’ların geçmişindeki misyonundan bahsederek, "YİBO’larda önceden binlerce öğrenci vardı, şimdi artık çok azaldı. İlimizde 11 YİBO yaklaşık 2000 öğrencimiz var ve ben hepsini özel olarak takip ediyorum. Eğitim seviyelerinden tutun da yedikleri yemeklere kadar her şeyi takip ediyorum. Tüm okullarımız özel ama bu okullar daha özel. Çünkü anne şefkatinden, merhametinden tam nasiplenemeden, devletin kucağına geliyor çocuklarımız. Burada çocuklarımızın tek derdi okumak oluyor. Bu koridorlarda, dersliklerde, yatakhanelerde geleceğe dair umutlar yeşertiyorsunuz. Hayaller kuruyorsunuz. Peki, onları kim tamamlıyor, öğretmenlerimiz tamamlıyor. Fedakâr öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, görevlilerimiz hep beraber bir aile oluyorsunuz. Memlekete döndüğüm zaman ilk uğradığım yerlerden birisi de mezun olduğum okuldur. İnsan bir aidiyet hissediyor. Dolayısıyla bu okulların kıymetini bilmek lazım. Bu okul insana kimlik, kişilik ve karakter kazandırıyor. Beraber yaşamayı, ayakta durabilmeyi, yardımlaşmayı ve güzel hayaller kurmayı öğreten yerlerden birisi de YİBO’lardır. Öğretmenlerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bu okullar biraz daha özel gayret sarf etmeniz gereken daha fazla fedakârlık yapmanız gerek okullardır. Burada sadece eğitim değil, kendi evlatlarınıza vermiş olduğunuz duyguları da bu çocuklara veriyorsunuz. Çocuklarımıza bu duyguları ziyadesiyle yansıttığınızın farkındayım. Bu yüzden sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Bu çocuklar önce Allah’a sonra sizlere emanet" ifadelerini kullandı. 
    Vali Ayhan Hafik İlçe programının ardından Merkeze bağlı Beypınar köyüne geçti. Köyde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ayhan, birlik ve beraberlik mesajları vererek Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Hafik ve Beypınar ilçe temaslarının ardından Sivas - Erzincan Karayolu üzerinde bulunan güvenlik ve kontrol noktasını da ziyaret eden Vali Salih Ayhan, görevleri başındaki polislere başarı dileyerek yaklaşan bayramlarını tebrik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow