hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de 18 Mart'ta göndere çekilecek Türk bayrağı, Tekirdağ'da

    Çanakkalede 18 Martta göndere çekilecek Türk bayrağı, Tekirdağda
    expand

    Çanakkale'de 18 Mart'ta göndere çekilecek Türk bayrağı, Tekirdağ'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 18 MART Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü ve Şehitler Günü'nde Şehitler Abidesi'nde göndere çekilecek Marmara Bölgesi'ni temsil eden ve Edirne'den yola çıkarılan Türk bayrağı, Tekirdağ'a ulaştı.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçirilen 'Anadolu Gönül Yolu' etkinliği kapsamında şanlı Türk bayrağı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde Çanakkale Şehitler Abidesi'nde buluşturulmak üzere Çanakkale'ye gönderilecek. Etkinlik kapsamında Marmara Bölgesi için bayrak Edirne'den dün yola çıkan bayrak Kırklareli'nin ardından bugün Tekirdağ'a ulaştı. Vali Aziz Yıldırım'ın teslim aldığı bayrak, İstanbul'a götürülmek üzere Onur Özdamar adlı gence teslim edildi.

    Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Ömrünüzün ilerleyen yıllarında bu vatana, millete birçok alanda hizmet edeceksiniz. Kiminiz vali, doktor, öğretmen, mühendis, esnaf olacak, kiminiz sivil toplum kuruluşunda bu vatana millete hizmet etmeye gayret edecek. Önemli olan faydalı, vatanını milletini seven insanlar olmak. Bunun içinde, öperek, birbirine teslim ettiğiniz bayrak çok kıymetlidir. Herkes bu bayrağın peşinde. Bizler de bu bayrağı gönderde tutabilmek için, özgürce bu vatanın üzerinde dalgalanmasını sağlayabilmek için varımızla, yoğumuzla mücadele ediyoruz" dedi.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu ise, "Dünya var oldukça ve yer yüzünde tek bir Türk evladı kaldığı sürece,  gök yüzünde gururla dalgalandıracağımız, rengini şehitlerimizin kanından alan ve ecdadımızın emaneti olan şanlı bayrağımız, Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıldönümü münasebetiyle;  gençlerimize vatan ve bayrak sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun işlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Anadolu Gönül Yolu  81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında Kırklareli ilimizden teslim alınarak, 3 Mart tarihinde İstanbul il temsilcisine teslim edilecektir. Oradan da sırasıyla Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Yalova, Bursa ve Balıkesir temsilcilerine teslim edilecektir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow