hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çerkezköy TSO Başkanı Kozuva: Toplumsal dayanışma Türkiye'yi güçlü kılacak

    Çerkezköy TSO Başkanı Kozuva: Toplumsal dayanışma Türkiyeyi güçlü kılacak
    expand

    Çerkezköy TSO Başkanı Kozuva: Toplumsal dayanışma Türkiye'yi güçlü kılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşılan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi, ekonomimiz için 'koruyucu maske' görevi görecektir" dedi. 

    Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin bir açıklama yaptı. Tedbir paketiyle ilgili değerlendirmede bulunan Kozuva, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de koronavirüs nedeniyle karanlık bir koridorun içindedir. Bu durumun karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı iş dünyasının yanında görmek, önümüzü aydınlatmakta ve bizlere moral vermektedir. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi, reel sektöre bir can suyu niteliği taşıyor" dedi.

    Kozuva, KOBİ'lerin kredi borçlarının ertelenmesi, KGF limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi tedbirinin hem piyasada nakit akışını artıracağını belirterek, "Hem de bu tedbirlerle nakit akışı bozulan firmalar üzerindeki olumsuz etkinin azalacağına inanıyoruz. Tüm dünyayı saran bu kriz karşısında devlet, vatandaş, iş dünyası ve finans sektörüyle omuz omuza çalışmalı, bu dörtlü iş birliğini her zamankinden daha güçlü kılmalıyız. İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Koronavirüstentoplumsal dayanışmayla korunacağımıza ve kurtulacağımıza inanıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow