hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çerkezköy TSO, Brüksel'de

    Çerkezköy TSO, Brükselde
    expand

    Çerkezköy TSO, Brüksel'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) heyeti, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa İş Diyaloğu Proje Ortak Toplantısı ve çalışma ziyareti programına katıldı. 

    Çerkezköy TSO heyeti, İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen Brüksel'de Avrupa İş Diyaloğu Proje Ortak Toplantısı ve çalışma ziyareti programına katıldı. Gerçekleştirilen programda projenin ortağı Drama Ticaret ve Sanayi Odası (Drama TSO) Heyeti de yer aldı. Çerkezköy TSO heyeti, ilk olarak Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve oda, borsaların bölgeye katkıları değerlendirildi. Ziyaret sonunda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Bozay'a ada plaketini takdim etti. Heyet, büyükelçilik programının ardından EUROCHAMBRES Yardımcı CEO'su Ben Butters'la bir araya geldi. Brüksel programı, Avrupa Ekonomi ve Sosyal Komitesi ziyareti ile devam etti. Avrupa Bölgeler Akademisi Başkanı-Avrupa Ekonomi ve Sosyal Komitesi Üyesi Nelu Neacsu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Neacsu, Türk ve Yunan heyete kendi kurumları hakkında bilgi verdi.

    KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ
    Programın ikinci günü, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Brüksel Ofisi'ni ziyaret programı ile başladı. Burada TOBB temsilcisi Haluk Nuray'la görüşen heyet, kurum hakkında Nuray'a bilgi vererek gelecek dönem projeleri hakkında istişarede bulundu. Nuray'ı ziyaret programında konuşan Süleyman Kozuva "Burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin rekabet gücünün artmasını hedefliyor ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla uluslararası projelere büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede sizleri de yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

    'SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ'
    Nuray ise "Odalarımızın hem bizleri hem de ülkemizi temsilen yaptığı uluslararası çalışmalar bizlere gurur vermekte. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da çalışmalarıyla bu gururu sonuna kadar hak ediyor. Sizlere destek vermeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi. Ziyaret, Başkan Kozuva'nın Nuray'a oda plaketini takdim etmesinin ardından sonra erdi.

    FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI
    Çerkezköy TSO heyeti son olarak Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü IPA Takım Lideri Laura Zampetti ile bir araya geldi. Zampetti tarafından IPA 1 ve IPA 2 hakkında bilgi verilen toplantıda ayrıca Çerkezköy TSO ve Drama TSO heyetleri ile proje hakkında istişarelerde bulundu. Gerçekleştirilen Avrupa İş Diyaloğu Proje Ortak Toplantısı ve çalışma ziyareti programına Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcıları Mustafa Seçkin ve Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, Mehmet Çetin, Murat Seymen ve Murat Narçın, Meslek Komitesi Başkan ve Üyeleri Ayhan Duran, Kenan Aşer, Seçkin Tunç ve Erhan Deniz ile Genel Sekreter Hakan Gel katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow