hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çerkezköy'de kuryeler gazeteleri okuyucularla buluşturdu

    Çerkezköyde kuryeler gazeteleri okuyucularla buluşturdu
    expand

    Çerkezköy'de kuryeler gazeteleri okuyucularla buluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca, 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bayiler gazeteleri motosiklet ve araçlarla nostaljik yöntemle okuyucu ile buluşturdu.

    İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamına 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Tekirdağ’da sessizlik hakim oldu. Kentin meydanları, sokak ve caddeleri boş kaldı. Çerkezköy ilçesinde gazete satışları sokaklarda 
    motorlu kuryeler ve araçlarla dağıtıldı.Çerkezköyde gazete başbayi Erdal Aydın, 10 kişilik araç filosu ve motorlu kuryelerle Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene ilçelerindeki mahallelerde sokağa çıkma yasağının ilk gününde gazeteleri okuyucularıyla buluşturduklarını söyledi.

    Günlük hayatta gazete dağıtımını birçok insanın görmediğini ifade eden Aydın, "Bazı çocukların şaşkın bakışları arasında mahallede kimi camdan, kimi apartmanın 5 ya da 10'uncu katından sarkıttıkları sepetle gazetelerini alırken biz de bu manzarayı sadece siyah beyaz nostaljik Türk filmlerinde görürdük.  2020 yılında dünyayı etkisi altına alan ve insanların yaşamsal ve sosyal alanlarını sınırlayan koronavirüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında, okurlar sosyal medyanın gelişmesine rağmen en doğru ve en güvenilir haberleri yazılı basından alabileceklerini biliyorlar ve okurlar bu güvenle gazeteleri evlerinden çıkamadıkları bu zor günlerde bile kapıların önüne gelen bizlerden satın alabiliyorlar. Bu, basın özgürlüğü adına ve Türk basını adına son derece önemli. Biz bunu yaşamasak belki gazetenin ve basının sosyal medya karşısında yenik düştüğünü düşünecektik. Ama şunu gördük ki teknoloji hızla gelişti, zor günlerde yine Türk basını üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı. Devletimiz kimseyi aç, açıkta bırakmazken Türk basını da kimseyi habersiz bırakmadı. Gazete okurları doğru haberi yazılı basımdan almanın nostaljik heyecanını yaşadılar" dedi.

    Bu zor süreçte dağıtımından sorumlu oldukları 4 ilçede 10 araç, 4 motorlu kurye ile mahallelerde maskelerini takarak, biraz da nostalji yaparak sorumluluğun gereği olarak gazeteleri halkla buluşturduklarını söyleyen Aydın, bu işin uzaması durumunda yetkililerin fırıncılarla birlikte koordineli bir şekilde gazete dağıtımını organize etmelerinin daha doğru olacağını kaydetti.  Sadece ulusal gazeteleri değil yerel gazeteleri de dağıttıklarını ifade eden Aydın, "Bu işi koordine eden yetkililerden ricamız fırınlarla birlikte bu işi organize edebilirsek gelecek süreçte vatandaşın gazeteye ulaşımının önünü açmış oluruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow