hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'ın 4 ilçesinde seyyar radar uygulaması başladı

    Tekirdağın 4 ilçesinde seyyar radar uygulaması başladı
    expand

    Tekirdağ'ın 4 ilçesinde seyyar radar uygulaması başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy, Süleymanpaşa, Saray ve Marmaraereğlisi ilçelerinde Jandarma Komutanlığı ekipleri trafik kontrollerinde seyyar radar uygulamasına başladı.

    Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı, trafik kontrollerinde envanterine giren seyyar radar uygulamasına başladı. Günün her saatinde farklı noktalarda değişik uygulamalar yapılacağını belirten yetkililer, gece görüşünde yüksek çözünürlüğe sahip olan cihazın hem araç üzerinde hem de portatif olarak kullanılabildiğinin altını çizdi. Yeni sistem seyyar radarlar ile sürücülerin aşırı hız yapmalarını önlenmesi hedeflenirken, cihazın donanımından yazılımına kadar yüzde 100 yerli ve milli olarak tasarlanıp üretildiği kaydedildi.
     
    İHLAL YAPANLAR KAYDEDİLİYOR

    Portatif radar cihazı, radar uygulaması yapılacak bölgeye hız limitinin satte 3 ya da 5 kilometre  üstünde olacak şekilde kuruluyor. Uygulama bittikten sonra kural ihlali yapan araçların tespiti cihazın bağlı olduğu bilgisayardan otomatik olarak kaydediliyor ve ihlaller resimlerle beraber sisteme giriliyor. Ardından kural ihlali yapan sürücülerin ceza makbuzları adreslerine gönderiliyor. Cihazın günün değişik zaman dilimlerinde değişik güzergahlarda 24 saat esasına göre kurulacağı ve cihazın ihlalleri radyo dalgalarıyla değil lazer ışınlarıyla tespit ettiği bildirildi. Seyyar radar cihazı ile Çerkezköy'ün yanı sıra, Süleymanpaşa, Saray ve Marmaraereğlisi ilçelerinde saha uygulamalarına başlandığı da kaydedildi.(DHA)
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow