hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp iş adamı yazlığında boğulmuş, cinayet şüphelisi yurt dışına kaçmış

    Kayıp iş adamı yazlığında boğulmuş, cinayet şüphelisi yurt dışına kaçmış
    expand

    Kayıp iş adamı yazlığında boğulmuş, cinayet şüphelisi yurt dışına kaçmış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)- İSTANBUL'da geçen şubat ayından bu yana kayıp olan ve cansız bedeni Tekirdağ'daki yazlığında bulunan iş adamı Şahin Akça'nın (59) ilk belirlemelere göre boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayet şüphelisi Azerbaycanlı S.M.'nin Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına kaçtığı belirlendi.
    Türkiye'nin yanı sıra vatandaşı olduğu ABD'de lokanta işletmeciliği yapan iş adamı Şahin Akça, İstanbul'da kayboldu. Yurt dışında yaşayan ailesi, Akça'ya ulaşamayınca geldikleri İstanbul'da geçen 19 Şubat'ta kayıp başvurusunda bulundu, ancak iş adamının izine rastlanılmadı. Aile bunun üzerine 16 Nisan günü Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Şahin Akça'nın Tekirdağ'ın turistik beldesi Kumbağ'da yazlığı olduğunu bildirdi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kumbağ Safran Sokak'ta bulunan yazlığa girerek arama çalışması başlattı.
    BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ
    Ekipler, yazlığın çatı katında Şahin Akça'nın cansız bedenine ulaştı. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının yaptığı ilk incelemede, Akça'nın boğularak öldürüldüğü belirlendi.
    ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇMIŞ
    Şahin Akça'nın cinayet zanlısını yakalamak için İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Plakalı Takip Sistemi (PTS) incelemesinde iş adamının lüks aracının geçen 11 Aralık günü yazlığın bulunduğu bölgeye girdiği ve bir daha çıkış yapmadığı tespit edildi. İncelemelerde, Akça'nın beraberinde Azerbaycan uyruklu S.M. ile seyahat ettiği saptandı. Jandarma, yaptığı incelemede cinayet şüphelisi S.M.'nin 9 Ocak'ta Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yaptığını belirledi.
    Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet zanlısı Azerbaycanlı S.M.'nin yakalanması için kırmızı bülten çıkarılması amacıyla çalışmalara başlandığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow