hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Saray'a gelişinin 82'nci yıl dönümü kutlandı

    Atatürkün Saraya gelişinin 82nci yıl dönümü kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Saray'a gelişinin 82'nci yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şenol AKSOY/SARAY (Tekirdağ), (DHA)- ATATÜRK'ün Tekirdağ'ın Saray ilçesine gelişinin 82'nci yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı.
    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Saray ilçesini ziyaretinin 82'nci yıl dönümü nedeniyle kentte tören düzenlendi. Törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay İbrahim Fevzi Karaüzüm, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, anıta çelenk sunumuyla başladı. Anıt önünde konuşan Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, Atatürk'ün Saray ilçesini ziyaretinden dolayı büyük onur yaşadıklarını belirterek, "İlçemiz 16-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Trakya Manevraları’nın merkezinde yer alması nedeniyle Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını yakından görme ve ağırlama şerefini yaşamıştır. Bizler 19 Ağustos’ta bu onur ve gururu gelecek kuşaklara taşımak adına burada tam Ata’mızın istirahat ettiği noktada bu anma programını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha minnettarlıkla anıyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.
    Töreninin sonunda Şef Salih Demirci'nin hazırladığı Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow