hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malkara'da 20 yıl önce öldürülen başkan anıldı

    Malkarada 20 yıl önce öldürülen başkan anıldı
    expand

    Malkara'da 20 yıl önce öldürülen başkan anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesine bağlı Kazyörük Belediye Başkanı Mehmet Dölkan, öldürülüşünün 20'nci yılında MHP'liler tarafından anıldı.

    Malkara'nın Közyörük Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Dölkan, 20 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Malkara İlçe Başkanı Hüseyin Yontar, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hüseyin Üretürk'ün de aralarında bulunduğu MHP'liler, Dölkan'ın mezarını ziyaret edih, Merkez Camii'nde mevlit okuttu.

    MHP Malkara İlçe Başkanı Hüseyin Yontar, "Ülkücü şehidimiz eski belediye başkanımız Mehmet Dölkan'ın 20 yılı münasebetiyle anma töreni düzenledik. Düzenlenen anma töreninde ilk önce kabristanlığa giderek dualarımızı okuduk. Daha sonra hep birlikte il başkanımız ve çevre il ve ilçelerden gelen teşkilat yönetimimizle beraber şehidimiz Mehmet Dölkan'ın evinde ailesini ziyaret ettik. Daha sonra da mevlit okutuldu. Okuduğumuz duaları Allah kabul etsin. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

    MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, "Öncelikle rahmetli Mehmet Dölkan bundan 20 sene önce bugün tam 20 senesi devriyesi hain bir pusuyla şehit edildi. Milliyetçi, ülkücü hareketin Malkara Kozyörük beldesinde belediye başkanımızdı. Kıymetli bir büyüğümüz ve abimizdi. Kendisini önce kabri başında mezarlıkta ziyaret ettik yad ettik. Daha sonra ailesini ziyaret ettik. Bugünde ülkücü kadrolarla beraber ülkü ocakları il başkanımız, ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz, teşkilat başkanlarımız davaya inanmış gönlünü vermiş arkadaşlarımızla beraber Kozyörük'e geldik ve merkez camimizde bir mevlidi şerif okundu. Milliyetçi, ülkücü hareket bugünü olduğu gibi dününü asla unutmayan bir harekettir ve asla da unutmayacaktır. Dününde olan güzelliklerinde geçmişte olan yaşanan olayları da kesinlikle unutmayacaktır ve unutturmayacaktır. Bunun içinde mücadele edeceğiz. Bu vatanın kurtarılmasında hakkı olan ve geçmişte rahmete kavuşmuş tüm şehitlerimize, gazilerimize de tüm ülkücü şehitlerimiz de buradan Allah rahmet eylesin diyorum. Katılan arkadaşlarımıza da teşekkür ederim" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow