hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

    Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
    expand

    Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'ini yıl dönümü törenle kutlandı.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Sait Yiğitbaşı, Malkara İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatndaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Bugün sevdamız Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yılı. Bugünün onuruyla, gururuyla, coşkusuyla, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kahraman silah arkadaşlarına, Kurtuluş Destanını yazan atalarımıza ve bugünümüze sahip çıkan siz değerli hemşerilerimize en içten duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugün kurtuluşumuzun bayramı, bugün günlerden bağımsızlık. Tarihe en büyük harflerle yazılmış tam adı fedakarlık ve cesaret olan Türk’ün en büyük savaşı kurtuluş" dedi.

    Yurdakul’un konuşmasının ardından Merkez Ortaokulu öğrencileri Azra Metin 'Bugün kurtuluş günü', Mert Gülmez 'Bir kurtuluş destanı', Atatürk Ortaokulu öğrencileri Ezgi Or 'Bugün', Halit Emre Yalçın da 'Bu vatan kimin' adlı şiirlerini okudu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow