hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaraereğlisi'nde 57'nci Alay komutanı Hüseyin Avni'ye vefa etkinliği

    Marmaraereğlisinde 57nci Alay komutanı Hüseyin Avniye vefa etkinliği
    expand

    Marmaraereğlisi'nde 57'nci Alay komutanı Hüseyin Avni'ye vefa etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde Çanakkale Zaferi'nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57'nci Alay'ın komutanlarından Hüseyin Avni'nin şehit oluşunun 107'nci yıl dönümünde 'Hüseyin Avni´ye Vefa'  adıyla anma programı düzenlendi.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ´da kurulan ve Çanakkale Zaferi'nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57'nci Alay'ın komutanlarından Hüseyin Avni için şehit oluşunun 107'nci yıl dönümünde 'Hüseyin Avni´ye Vefa' adıyla düzenlenen anma programına Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ile komite üyeleri, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Marmaraereğlisi Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi ve 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi iş birliğiyle organize edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında önemli bir role sahip olan ve kahramanlıklarıyla destanlaşan 57'nci Alay Birliği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı sunum yapıldı. Programda ayrıca Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile 57'nci Alay Komitesi Başkanı Hikmet Selim günün anlam ve önemini belirten birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmacılar,  57'nci Alay  ve Komutan Hüseyin Avni'nin kahramanlıklarını anlattı.

    Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ev sahibi olarak programda yaptığı konuşmada, "57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ve değerli komite üyelerinin, Hüseyin Avni'nin şehit oluşunun yıl dönümü anısına, düzenlemiş oldukları bu etkinliğin içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57'nci Alay'ı Tekirdağ'da kurması ve sancağı Hüseyin Avni'ye devretmesi Çanakkale'nin kaderini değiştirmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından olan Hüseyin Avni'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum" dedi.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow