hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şarköylü öğrenciler, internet Türkiye'yi tanıtıyor

    Şarköylü öğrenciler, internet Türkiyeyi tanıtıyor
    expand

    Şarköylü öğrenciler, internet Türkiye'yi tanıtıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu öğrenciler, Türk Japon Vakfı (TJV) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından düzenlenen Afet Eğitimi Programı kapsamında, internet aracılığıyla düzenlenen seminerde Japonya'ya yaptığı tanıtımın ardından çeşitli kentlerindeki öğrencilere Marmara Bölgesi'ni tanıttı.

    Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre evlerinde kalan öğrenciler için internet üzerinden düzenlenen, 'Öğrenciler Ülkelerini Tanıtıyor' programında Şarköy Cumhuriyet Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencileri Duru Elma, Ecrin Sena Demiray, Zeynep Özgür, Ceylin Kara, Nida Bilgin, Dilay Şişmanoğlu, Ömer Efe Demiray, Dilara Zeki, evlerinden telekonferans programıyla Ankara, Eskişehir, Bursa ve Tokat'tan katılan öğrenci ve öğretmenlere Marmara Bölgesi'ni tanıttı.

    Pandemi sürecinde evlerinde kalan öğrencilerin sosyalleşmeleri katkı sağlamak için düzenlenen projende Türk öğrenciler, Japon öğrencilere Türkiye'yi tanıtıyor. Son etkinliğe  Tekirdağ Valisi Valisi Aziz Yıldırım, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Ikuro Nobuhiro, Türk Japon Vakfı İkinci Başkanı Doç. Dr. Emin Özdamar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma, Okul Müdürü Çetin Kalyoncu da katıldı.

    Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi selamlıyorum, başarılar diliyorum. Bizlere bu vesileyle ülkemizi tanıtmayı sağlıyor. Türk ve Japon kardeşliğini pekiştiriyoruz. Kültürlerimizi tanıyoruz. Öğrencilerimizde iki ülke arasında bağ kurmaları açısından birbirlerini tanımış oluyorlar.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Programda Cumhuriyet Ortaokul öğrencileri Marmara Bölgesi'ndeki bazı illerin tanıtımlarını yaptı. Cumhuriyet Ortaokul İngilizce öğretmeni Saniye Şahin, "Geçtiğimiz 24 Kasım 4 Aralık tarihleri arasında yollarımız ilk kez kesişti Türk Japon Vakfı tarafından ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'yla bu program dahilinde yedi günlük bir seminere katıldık. Ankara, Eskişehir ve Bursa'da 
    afet eğitimi merkezinde eğitim gördük. Eğitim süresince bir çok deneyimler edindik. Bu program başlangıcında 6 öğrencimizle katıldık. Fakat bu proje gönüllülük esasına dayalı olduğundan bugün 2 öğrencimde katarak 8 öğrencimle Marmara Bölgesi illerinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdik. Bu programdaki amaç pandemi sürecinde evlerinde kalmak zorunda olan  öğrencilere sosyalleşmesini sağlamak hem de bir şeyler öğrenmesini sağlamak ve Türkiye Japonya arasında köprü vazifesi oluşturmayı sağlamak. Bu programlarımız devam edecek önümüzdeki pazar günü yine Japonya ile telekonferans yöntemiyle bir program gerçekleşecek. Afetle ilgili Japonya ile Türkiye'nin afetle ilgili bakış açıları konuşulacak. Bir önceki programda Japonya kendi kültürlerini anlattı, biz de kendi kültürlerimizi anlattık. Bu şekilde kültür alışverişi yaptık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow