hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanpaşa Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi'nden, salgınla ortak mücadele

    Süleymanpaşa Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesinden, salgınla ortak mücadele
    expand

    Süleymanpaşa Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi'nden, salgınla ortak mücadele

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadelede Namık Kemal Üniversitesi ile güçlerini birleştirerek salgının yayılmasının önüne geçmek için önemli bir hizmete imza attı. Üniversite tarafından üretilen yüzey ve yer dezenfektanları, Süleymanpaşa Belediyesince şehrin 9 noktasına yerleştirilen Dezenfektan Çeşmeleri ile vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmaya başlandı.


    NKÜ ÜRETİYOR SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ VATANDAŞA ULAŞTIRIYOR

    Bir yandan kamusal alanlarda ve ihtiyaç duyulan her yerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Süleymanpaşa Belediyesi, diğer yandan vatandaşların kişisel tedbirlerini daha güvenli bir şekilde uygulayabilmeleri için Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte yer ve yüzey dezenfektanı hizmeti başlattı. Dileyen herkes, evlerini, apartmanlarını, işyerlerini, araçlarını dezenfekte etmek için Dezenfektan Çeşmeleri'nden yer ve yüzey dezenfektanı alabilecek.

    YÜKSEL: DEZENFEKTAN ÇEŞMELERİNİ 9 FARKLI NOKTAYA YERLEŞTİRDİK

    Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Namık Kemal Üniversitesi, salgınla mücadelede çok önemli bir çalışma gerçekleştirerek elini taşın altına koymuş oldu. Üniversitemiz tarafından üretilen yer ve yüzey dezenfektanını özel olarak hazırladığımız ve 9 farklı noktaya yerleştirdiğimiz çeşmelerden hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bu hizmet tamamen ücretsiz. Biz de üniversitemize bu ürün için bir bedel ödemiyoruz. Üretimi üniversite, dağıtımını biz gerçekleştiriyoruz. 1 ton suya 1 kilo karıştırarak yüzey ve yer dezenfektanı elde ediyoruz. Vatandaşımız istediği gibi buralardan dezenfektan temin edip evini, apartmanı, arabasını vs. ilaçlayıp dezenfekte edebilecek. Piyasada çok ürün var hangisine güveneceksin, ne olacak, bilmiyorsun. Sonuçta insan sağlığını etkiliyor, direkt soluyorsun ıslattığın yeri de. Üniversitenin böyle bir konuda bize destek olması hem Süleymanpaşa için hem bölge için bence çok önemliydi. Sayın Rektörümüz nezdinde emeği geçen herkese vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

    Ürünün el dezenfeksiyonunda kullanılamayacağı uyarısında bulunan Yüksel, "El dezenfektanı değil, odaların, apartmanların, otobüslerin, arabaların dezenfeksiyonunda kullanacak vatandaşlarımız. El dezenfektanı üretim çalışması ayriyeten devam ediyor. Buradan hatırlatmış olalım, değerli hemşehrilerimiz bu ürünü kişisel temizliklerinde kullanmasınlar. Yalnızca yüzey ve yerlerin arındırılmasında kullanılabiliyor. Salgından korunmaya çalışırken farklı sorunlara davetiye çıkarmayalım" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow