hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanpaşa Belediyesi'nden semt pazarlarında HES kontrolü

    Süleymanpaşa Belediyesinden semt pazarlarında HES kontrolü
    expand

    Süleymanpaşa Belediyesi'nden semt pazarlarında HES kontrolü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüsü tedbirleri kapsamında semt pazarlarında Hayat Eve Sığar (HES) kontrolü yaptı.

    Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüs salgınının tırmanışını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında mücadelesine dört koldan devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeler doğrultusunda, vatandaşların toplu halde bulunduğu alanlarda HES kodunun kullanımı zorunlu hale getirildi. Buna istinaden, Süleymanpaşa Belediyesi de ilçe genelinde düzenli olarak sürdürülen dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alışveriş merkezleri, semt pazaryerleri gibi alanlarda HES kodlarının denetimine başladı.

    ESNAF VE VATANDAŞLAR TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

    Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Süleymanpaşa'da kurulan semt pazarlarında hem esnaf hem de vatandaşlara yönelik HES kodu denetimi gerçekleştiriliyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ayrıca esnaf ve vatandaşlar arasında sosyal mesafe ve maske kullanımı ile ilgili de kontrollerde bulunuyor.

    Salgının boyutunun günden güne büyüdüğü, Korona virüsüne karşı en güçlü tedbirin kişisel önlemler olduğu ifade edilirken, vatandaşlara, gerekli olmadıkça evlerinden çıkmamaları, çıkmak durumunda olanların maske, mesafe ve hijyen kurallarını çok büyük hassasiyet göstermeleri gerektiği hatırlatıldı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow