hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor

    Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor
    expand

    Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa ilçe Belediyesi, koronavirüsü salgını ile mücadelesini sürdürmenin yanı sıra kenti yaza hazırlayacak, turizm potansiyelini arttıracak proje ve yatırımlara da devam ediyor.
    Cumhuriyet Mahallesi Alkaya Mevkii ile Değirmenaltı Mahallesi arasında inşa edilen yeni sahil şeridi ve Altınova Mahallesi sahil şeridi düzenlemesi, Süleymanpaşa’nın çehresini değiştirerek şehrin deniz kıyısını kullanma oranını iki kattan daha fazla arttırıyor.
    Altınova sahil şeridinde zemin sağlamlaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Sahil boyunca dikilen palmiyeler görünüme büyük katkı yaparken, son olarak alana bir saat kulesi de yerleştirildi. Çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile birlikte Süleymanpaşa yepyeni ve albenisi yüksek bir sahil şeridine kavuşmuş olacak. Ayrıca mevcut sahil bandında, balıkçı barınağının yan tarafında bulunan ve on yıllardır atıl halde duran alan da yepyeni bir düzenleme ile vatandaşların kullanımına kazandırılıyor. Şehrin dört bir yanında süren yenileme çalışmaları, yeni yatırım ve projelerle ilgili birçok ayrıntı da Süleymanpaşa Belediyesinin kendi imkânları ile gerçekleştiriliyor. Her üç sahil şeridinde de kullanılacak olan kent mobilyaları, aydınlatmalar ve diğer aksesuarlar Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilerek proje maliyetlerinin ciddi anlamda düşürülmesi sağlanıyor.
    Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, tüm çalışmaları düzenli olarak yerinde inceleyerek çalışmaları yakından takip ediyor. Yüksel, şehrin salgın sonrası hayata hazır hale gelmesi için çok çalıştıklarını dile getirerek, “Salgın illeti hayatımızı allak bullak etse de biz belediye olarak bu krizi bir fırsat gibi görerek çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı buluyoruz. Bu illet elbet hayatımızdan çıkıp gidecek. Biz de hayatımızın kısıtlandığı bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek şehrimize katkı sağlayacak projelerimizi hızlandırdık. Kısa süre sonra bambaşka çehreye kavuşmuş bir Süleymanpaşa göreceksiniz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow