hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanpaşa'da, AK Çözüm Merkezi salgında gönül köprüleri kuruyor

    Süleymanpaşada, AK Çözüm Merkezi salgında gönül köprüleri kuruyor
    expand

    Süleymanpaşa'da, AK Çözüm Merkezi salgında gönül köprüleri kuruyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa Belediyesi AK Çözüm Merkezi, koronavirüsü salgını sürecinde vatandaşla kurum arasında köprü görevi görerek hem belediyecilik hizmetlerinin hızlandırılması hem de vatandaş taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesini sağladı.

    Salgının baş gösterdiği ilk günden bu yana yoğun mesai harcayarak vatandaşların taleplerini ilgili birimlere ileterek çözüme kavuşturan AK Çözüm Merkezi, vatandaşlardan ilgi görüyor. Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen erzak, giyim gibi sosyal yardımların vakit kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda destek veren AK Çözüm Merkezi, 1 Ocak 2021’den itibaren 1192’si Çağrı Merkezi üzerinden, 2725’i bireysel başvuru olmak üzere toplamda 3917 adet erzak kolisi talebini ilgili birimlere ulaştırdı.

    Ayrıca Ramazan Bayramı öncesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilmekte olan bayramlık kıyafet desteği için de talepleri değerlendiren AK Çözüm Merkezi, toplamda 1550 talebi kayda geçirdi. Kıyafet desteklerinin ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırılmasının sürdüğü, Ramazan Bayramı öncesi 3000 çocuğa yeni kıyafetlerin ulaştırılmasının hedeflendiği öğrenildi. AK Çözüm Merkezi bünyesinde bulunan 0 282 259 59 59 numaralı Çağrı Merkezinin ise salgın sürecinde her gün ortalama 1000’in üzerinde çağrıyı yanıtladığı ve gelen taleplerin ilgili müdürlüklere ulaşmasını sağladığı belirtildi.

    KARANTİNADAKİ VATANDAŞLAR YALNIZ BIRAKILMIYOR

    Salgından etkilenen ve evlerinde iyileşmeyi bekleyen koronavirüs hastaları da karantina sürecinde AK Çözüm Merkezi tarafından aranarak herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığı kontrol ediliyor. Talepler de ilgili müdürlüklere iletilerek çözüme kavuşturuluyor. Bu hizmet, salgın tehdidi ortadan kalkana kadar sürecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow