hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanpaşa'nın kırsal mahallelerinde Ramazan coşkusu

    Süleymanpaşanın kırsal mahallelerinde Ramazan coşkusu
    expand

    Süleymanpaşa'nın kırsal mahallelerinde Ramazan coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, 'Gönlümüz Bir Soframız Bir' sloganıyla her akşam başka bir mahallede gerçekleştirdiği Gönül Sofrası iftar etkinliklerine devam ediyor. Kırsal mahallelerden Gündüzlü, Bıyıkali ve İnecik'te Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kurulan Gönül Sofralarında mahalle sakinleri birlikte oruç açarak Ramazan coşkusunu doyasıya yaşadılar.

    Sırasıyla Gündüzlü, Bıyıkali ve İnecik Mahallesi'nde mahalle sakinlerini buluşturan Gönül Sofrası iftar organizasyonlarında, Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan ve dört kap yemekten oluşan iftar yemekleri, iftar saatinden hemen önce belediye çalışanları tarafından masalara servis edilerek sıcak bir şekilde vatandaşlara ulaştırıldı. Üç mahallede toplamda 2 bin 500 kişi iftar sofralarından bir araya gelerek Ramazan coşkusunun tadına vardı.
    RAMAZAN GELENEKLERİ YAŞATILIYOR
    İftar öncesi ve sonrasında yapılan iftar ve yemek duaları ile Ramazan ayının manevi atmosferi yaşanırken, açılan oruçların ardından geleneksel Ramazan eğlencelerinin temsil edildiği sahne gösterileri beğeni ile izlendi. Ayrıca çocuklar için Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti, pamuk şekeri ve patlamış mısır ikramları gerçekleştirildi. Gönül Sofralarında Gündüzlü, Bıyıkali ve İnecik Mahallesi sakinleri ile birlikte oruç açan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, belediye olarak son üç yılda gerçekleştirilen ve önümüzdeki 2 yıllık görev süresi içinde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgilendirmede bulunarak Mübarek Ramazan ayını tebrik etti. İftarın ardından mahalle sakinleri ile çay içerek sohbet eden Yüksel, ihtiyaçlar ve taleplerle ilgili bilgi alarak gerekenin yapılması talimatı verdi.(DHA)


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow