hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ Emniyet Müdürü Aydın: FETÖ'ye ilk kayyumu atayan il biziz

    Tekirdağ Emniyet Müdürü Aydın: FETÖye ilk kayyumu atayan il biziz
    expand

    Tekirdağ Emniyet Müdürü Aydın: FETÖ'ye ilk kayyumu atayan il biziz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü belirterek, "15 Temmuz'dan önce Türkiye'deki Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ile kurdukları koordine sonucu  yapılan çalışmalarda iki önemli şirkete kayyum  atanmasının sebebi  15 Temmuz'dan önce ilk örneğidir. Yani FETÖ silahlı  terör örgütünün milat olarak kabul ettiğimiz 17-25'ten sonra ilk kayyum ataması konusunda çalışmış emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı Tekirdağ'dır" dedi.
      
    Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gazetecilere emniyetin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Terör örgütü FETÖ ile yapılan mücadeleyi anlatan Aydın, "Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminden  önce Türkiye'de ilk kayyum atanmasını sağlayan şirketlere kayyum atanmasına neden olacak çalışmayı yapan diğer illere mihmandarlık yapan bir ilin emniyet müdürüyüm.  Buradaki arkadaşlarım kayıtları gayet iyi tutmuşlar. 15 Temmuz'dan önce Türkiye'deki Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ile kurdukları koordine sonucu  yapılan çalışmalarda iki önemli şirkete kayyum  atanmasının sebebi  15 Temmuz'dan önce ilk örneğidir. Yani FETÖ silahlı  terör örgütünün milat olarak kabul ettiğimiz 17-25'ten sonra ilk kayyum ataması konusunda çalışmış emniyet ve Cumhuriyet Savcılığı Tekirdağ'dır.  Her zaman ilkler olmaya yoğun çaba göstermiş bir teşkilat mensubuyuz. İlk olmanın nedenini şöyle de izah edebiliriz. Bazı yerlerde yetişilmeyebilir. Buradaki yetişme şansınız daha fazla olduğundan ilk olmuşuzdur.  Ama şehir efsanelerinde bunlarla mücadele edilmiyor gibi şeyler,  biraz şehir efsanesidir. Herkes kendisine göre yorumluyordur. Biz kişilerin kendilerinin yorumlamasına göre herhangi bir işlem yapmıyoruz. Cumhuriyet savcılığıyla birlikte polisin yapmış olduğu koordinasyon sonucu, elde edilen deliler sonucu adli makamlara sevk ediliyor ki bu oldukça büyük rakamlardır" dedi.

    Emniyet Müdürü Aydın, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ'nün ankesörünün ortaya çıkarılmasında örnek olduğunu ifade ederek, 
    "Mahremler imamlar hariç, diğer illerde çalışanlarla ilimizle bağlantılı olduğu belirlenerek 4 bin 500 asker tespit edilip işlem yapıldı. Ordu içerisinde bulunan asker üniforması altındaki hainler onları asker kabul etmiyoruz. 4 bin 500 kişi, ankesör yapılanması var. Bu ankesör yapılanması içerisinde yine Tekirdağ Emniyeti ankesörü bulmakla Türkiye'ye bir ön olmuştur.  Biz bu kadar bir darbe teşebbüsünden sonra neden askeri içerisinde böyle bir yapılanmaya gidemediği tespit edemediği konusunda yoğun bir çalışma yaptık.  Onun yavaş gitmesinin nedeni de şimdi sivil yapılanmalarda özellikle bazı konuları tespit ediyoruz. Ama asker içerisinde böyle bir yapılanmayı tespit edememiştik. Tespit edemediğimiz gibi neden böyle bir tespitimiz olmadığı, bu teşebbüste bulunan o hainlerin bizim üzerimize halkın parasıyla almış, yetimin hakkıyla alınan uçakları vatandaşların üzerine bombalayacak kadar, polisin üzerine bomba atacak kadar haince teşebbüs edenlerden başka neden yoktur" diye konuştu.

    Geçmiş dönemde FETÖ ile yaptığı mücadeleyi anlatan Mustafa Aydın, "Son zamanlarda 'Seni şikayet edeceğim', 'Seni FETÖ'den gözaltına aldıracağım', 'Sen FETÖ'cüsün' diye vatandaşa tehdit unsurlarda oluşmaya başladı. Kendisini polis, asker veya savcı, hakim diye tanıtan 'İşte senle ilgili FETÖ soruşturması var' gibi dolandırmaya çalışanlar türedi. Bunların hepsini dikkatli olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
      
    TEKİRDAĞ'DA 3 BİN 30 KİŞİ FETÖ'DEN ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ
    Emniyet Müdürü Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan çalışmalarda 3 bin 30 kişinin adli makamlara sevk edildiğini ifade ederek, "Bunun içerisinde her türlü meslek mensubu var. Yok denilen, şehir efsaneleri ve olmadığı iddia edilen meslek mensuplarından 742 kişi,  281 polisle ilgili işlem yapmışız. O zaman ki bu ilin emniyet müdürü de şuan cezaevinde. 156 polis de ihraç edildi. Diğerleri de bir kısmı işlem yapılmış, 281 kişi olarak söylüyorum. Şimdi bu bizim ilimizde olan bir işlem. Üniversitede 120 kişi, 674 sadece ilimiz dahilinde askeri personel, onun adına mahrem yapılanma diyoruz. Bunların içerisinde 74 çeşitli dernek üyeleri, yani işlem yapılmadı denilen yerlerdi. Şuana kadar sadece Tekirdağ ili diğer illere nazaran o kadar büyük bir ilimiz değildir. 3 bin 30 kişiye yönelik işlem yapılmış. Bunların içerisinde askeri yapılanma mahrem yapılanma dediğimiz içerisinde mahrem yapılanma imamları kastettiklerimiz sivil imamlar var. Sivil imamlar derken biz aslında imam kelimesini de kullanmak istemiyoruz. Diğer değerli imamlarımızla karıştırılıyor. Ama bunlar bu şekilde ifade edildiği için bazen de izah etmek için söylüyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz iş ve işlemlerde 674 muvazzaf işlem yapmışız" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow