hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da bal üreticilerin 3 bin arı kovanı dağıtıldı

    Tekirdağda bal üreticilerin 3 bin arı kovanı dağıtıldı
    expand

    Tekirdağ'da bal üreticilerin 3 bin arı kovanı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi' kapsamında üreticileri 3 bin arı kovanı dağıttı.

    Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alınanda gerçekleştirilen arı kovanı dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Ozcan Aygun ile davetliler ve sal üreticileri katıldı.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bölgede buğdaydan sonra en yoğun yapılan ayçiçeğinin gerek nektar, gerekse polen olarak arıcılık faaliyetleri için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bal üretimine çok uygun olduğunu söyledi.  Albayrak, şunları söyledi.

    "Tekirdağ ili arazi kullanımı dikkate alındığında, ilimizdeki arıcılığın mutlak suretle geliştirilmesi gerektiği açıkça görülmektedir. Kanola dahil 1.5 milyon dekar arazide yağlı tohum bitkileri üretiliyor. Yapılan bazı değerlendirmelere göre ilimizin kovan ihtiyacı 400 bin ile 500 bin arasında bulunmaktadır. Oysa Tekirdağ çiftçilerinin elindeki kovan sayısı 60 bin adettir. Her yıl dışarıdan 1500-200 bin civarında gezginci arı geldiği göz önünde bulundurulduğunda Tekirdağ'ın kovan ihtiyacının en az 200 bin adet olduğu görülmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bin kişiye 20 bin adet kovan dağıtımı yapmış olacağız. Projeye devam eden bin kişiden 469 kişinin kovan sayısı 30'a tamamlanarak yeterli büyüklükte işletme bünyesine şimdiden ulaşmıştır. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz ülkemizde arıcılık alanında hayata geçirilen en büyük projedir. Bu büyüklükte bir projeyi gerçekleştiriyor olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow