hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da elektrik direklerinde leyleklere yuvalar hazırlandı

    Tekirdağda elektrik direklerinde leyleklere yuvalar hazırlandı
    expand

    Tekirdağ'da elektrik direklerinde leyleklere yuvalar hazırlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKIRDAĞ'da kuş göç yolları üzerinde bulunan ve leyleklerin uğrak noktası il genelinde leylekler için elektrik direklerine yuvalar hazırlandı.

    Türkiye'de 'Üreyen leylek popülasyonunun tespiti ve elektrik direkleri üzerine yuva platformu yerleştirme çalışmalarının düzenlenmesine dair işbirliği protokolü' çerçevesinde Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan leylek platformları Tekirdağ Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ) yardımı ile tespiti yapılan elektrik direklerine takıldı.

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Ergene, Marmaraereğlisi ve Saray ilçeleri ile mahallelerinde leylek yuvası bulunduğu tespit edilerek, elektrik direklerine 70 adet Leylek platformu yerleştirildi. Leyleklerin konaklama ve üreme amaçlı kullandığı ve birçok kuş türüne yuva ve barınma alanı olan leylek yuvalarının birçoğunun elektrik direklerinde olması sebebi ile leylek ölümlerine, elektrik kesintilerine ve yangınlara sebebiyet verdiği ile ilgili şikâyet ve ihbarları üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü aracılığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilerek planlama yapıldı. Daha sonra yuvaların projesi söz konusu olumsuzlukları ortadan kaldıracak şekilde çizildi. Tasarlanan yuvaların projeye uygun yapımve montaj işlemleri yine Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılarak yuvalar TREDAŞ ekipleri tarafından yerlerine yerleştirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow