hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    600 yıllık gelenek Niksar'da yaşatılıyor

    600 yıllık gelenek Niksarda yaşatılıyor
    expand

    600 yıllık gelenek Niksar'da yaşatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ın Niksar ilçesi Belediyesi, Niksar Müftülüğü ve Niksar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile ortaklaşa düzenlediği 1001 Hatim - 1000 Fetih Okuma etkinliğinin duası yapıldı.
    Danişmendli Devleti döneminde 600 yıl boyunca gerçekleştirilen 1001 Hatim - 1000 Fetih Okuma etkinliği Niksar’da yaşatılıyor. Ramazan ayı boyunca ilçede okunan yaklaşık 2500 hatimin duası Kadir Gecesi vesilesiyle Ulu Camide teravih namazının ardından yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
    Teravih namazının ardından açıklamalarda bulunan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ecdadın izinden gideceklerini belirterek, ''1001 Hatim-1000 Fetih Okuma etkinliğimizi, İlçe Müftülüğümüz ile Niksar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğimiz ile ortaklaşa bu yıl 4'üncüsünü düzenledik. Bundan 4 yıl önce başladığımız bu etkinliğimiz Danişmendli Devleti döneminde 600 yıl boyunca yapılmıştır. Bizler ecdadımızın yolundan devam etme adına bu yıl 4'üncüsünü düzenliyoruz. İnşallah bu etkinliği ilçemizde yıllarca sürdüreceğiz. Bu vesile ile halkımızın tekraren Kadir Gecelerini en içten dileklerimle kutluyor, birliğimizin ve dirliğimizin daim olmasını diliyorum'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow