hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eroğlu: Belediyeler bir şehrin annesi gibidir

    Başkan Eroğlu: Belediyeler bir şehrin annesi gibidir
    expand

    Başkan Eroğlu: Belediyeler bir şehrin annesi gibidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta  Başkent Sitesi Kooperatifi sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Belediyeler bir şehrin annesi gibidir" dedi. 
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri teknik ekibiyle birlikte Bedestenlioğlu Mahallesi Başkent Sitesi kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Eroğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi hem de bölgede incelemelerde bulundu. Başkent Kooperatifi başta olmak üzere Bedestenlioğlu bölgesindeki tapu sorunlarını göreve geldiği ilk yıllarda giderdiğini belirten Başkan  Eroğlu, bölgedeki temel belediyecilik hizmetlerinin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
    Başkan Eroğlu konuşmasının devamında, "Bizleri Cumartesi sabahında ağırlayan Bedestenlioğlu Mahallesi Başkent Sitesi kooperatifi sakinlerine teşekkür ederim. Apartmanlar çoğaldıkça komşuluk ilişkileri zayıflıyor ancak bu güzel komşuluk geleneğini sürdüren, dostluğu, kardeşliği devam ettiren tüm komşularımızdan Allah razı olsun. Başkent Kooperatifimizin yaklaşık 26 yıllık bir geçmişi var. Yeri çok güzel, bundan 26 yıl önce boş bir arazi idi. Rahmetli Hayri Tekçe bey buranın temellerini attı ve kooperatif üyeleri de bugünlere kadar getirdiler. Yaklaşık 3 yıl önce bölge sakinlerinin sorunlarını gidererek rahata kavuşturduk. Son 1 yıl içerisinde de yolları, kaldırımları, parke yollarını tamamlayarak güzel bir bölge haline getirdik. Üst kısımlarda yapılacak alanları da hemen hızlı bir şekilde bitireceğiz" diye konuştu. 

    'BELEDİYELER ANNE GİBİDİR'
    Belediyelerin bir şehir için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Eroğlu, "Belediyeler bir şehrin için önemli bir kurumdur. Bir şehrin annesi gibidir. Derdimiz olur annemize sığınırız, sıkıntımızı annemize söyleriz. Belediyelerin görünen görevleri olduğu gibi görünmeyen görevleri de mevcuttur. Aç kalmışların, yolda kalmışların, yardıma muhtaç insanların ailelerin yardımına belediye el uzatır. Asayiş probleminde dahi insanlar belediyelerden yardım istenir. Bu noktada bizler görev ayrımı yapmadan elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye ne kadar çalışkan ise şehir de o kadar çalışkan oluyor. Belediyeler ne kadar geleceğe dair hayalleri, sevdaları olursa şehrin de hayalleri ve heyecanları oluyor.  Bizler bunu iyi biliyoruz. Bundan 5 yıl önce yapacaklarımızı size anlatsak bunlar çok etkili olmayabilirdi ancak bugün geldiğimiz noktada hamd olsun söz verdiklerimizi yapmanın mutluluğu ve gururu ile sizlerle buluşuyor, hayallerimizi anlatıyoruz. Bunlarla alakalı son beş yılda 3 bine yakın yeni istihdam oluşturduk. 7 Tane yeni fabrika açıldı. 2015 yılı sonlarına doğru Tokat'a gelen bir fabrika yaklaşık 2 bine yakın insanı istihdam ediyor. O yıllardaki sayın Valimiz ve şahsımın gayretleri ile o fabrikayı Tokat'a getirdik. Çok ciddi baskı yaparak, her türlü imkânlarımızı seferber ederek, arazi ve arsa temin ederek bu fabrikanın Tokat'a gelmesini sağladık hamd olsun. Organize Sanayi Bölgesinde çalışan sayısını 10 bine çıkartmamız lazım. Bununla birlikte şehrimizin değerlerini; tarımını, el sanatlarını, gastronomisini bir şekilde daha iyi planlayarak ciddi çalışmalar yapacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow