hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eroğlu: Daha yeşil bir Tokat için çalışıyoruz

    Başkan Eroğlu: Daha yeşil bir Tokat için çalışıyoruz
    expand

    Başkan Eroğlu: Daha yeşil bir Tokat için çalışıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, daha yeşil bir Tokat ortaya çıkarmak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün gece, gündüz faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.
    Tokat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bir yandan yeni parklar oluştururken bir yandan da mevcut parklarda yenileme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler 2020 yılı içerisinde 20 parkı tamamen yenilerken, 22 parkta da yenileme çalışmalarına devam ediyor. Park yapım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra şehir merkezinde 2020 yılı içerisinde hedeflenen 15 bin fidanın dikim çalışmaları da devam ediyor.
    Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu şunları söyledi, "2020 yılı içerisinde 20 adet parkımızı tamamen yeniledik. Çevre duvarlarından, bordür ve parkesine, aydınlatma sistemlerinden, peyzajına, oyun gruplarına, açık hava kondisyon aletlerine, ferforjelerine kadar tamamen yeniledik. Yaklaşık 2 milyon TL maliyetle gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışmalarımızda parklarımıza güvenlik kamera sistemi de monte ettik. Amacımız çocuklarımız ve aileleri için güvenli parklar oluşturmaktır. Yine 2020 yılı içerisinde hedeflediğimiz diğer 22 parkımızda ise halen yenileme ve tadilat çalışmalarımız devam ediyor.Covid-19 tedbirleri kapsamında parklarımızdaki oturma banklarında tamirat ve boya ve dezenfekte çalışmalarımızı tamamladık. 150 yeni bankımızı ise şehrimizin cadde ve parklarına monte ettik. Bu banklarda da düzenli olarak dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi 
    Amaçlarının gelecek nesillere daha yeşil bir Tokat bırakmak olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, "Daha Yeşil Tokat sloganıyla göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin birçok bölgesinde fidan dikimi yapıyoruz. Her yıl binlerce fidanımızı toprakla buluşturuyor, gelecek nesillerimize daha güzel ve daha yeşil bir Tokat şehri bırakmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda; sadece 2020 yılı içerisinde 15 bin fidanımızı toprakla buluşturduk. Ekiplerimiz halen fidan dikimine devam ediyor. Ayrıca belediyemiz sınırları içerisinde bulunan kavşaklar, refüjler ve yeşil alanlara mevsimlik çiçek dikimi yapıyoruz. Yine 2020 yılı içerisinde 236 bin mevsimlik çiçeği kendi seralarımızda yetiştirerek şehrimizin dört bir yanında toprakla buluşturuyoruz. Tokatımızı rengarenk çiçeklerle süslüyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow