hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eroğlu: Hayvanlar bizlere Allah'ın emanetidir

    Başkan Eroğlu: Hayvanlar bizlere Allahın emanetidir
    expand

    Başkan Eroğlu: Hayvanlar bizlere Allah'ın emanetidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Hayvanlar bizlere Allah'ın emanetidir. Hayvana merhameti olmayanın hiç bir şeye merhameti olmaz. Onun için biz de hayvanlarımızı merhametle, şefkatle kucaklıyoruz" dedi.
    Tokat Belediyesi Hayvan Barınağın da yapılan çalışmalar ile ilgili olarak görevlilerden alan Başkan Eroğlu, barınakta tedavi altına alınan sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi. Hayvan Barınağını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Eroğlu, sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için gerekli tüm destekleri sağlamaya devam ettiklerini belirterek, "Hayvanlar bizlere Allah'ın emanetidir. Hayvana merhameti olmayanın hiç bir şeye merhameti olmaz. Onun için biz de hayvanlarımızı merhametle, şefkatle kucaklıyoruz. Hem de onlara belediyemiz olarak da onlara sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum. Tokat Belediyesi Hayvan Barınağı gördüğünüz üzere hem toplanan hayvanlarımıza,  hem buraya getirilen hayvanlarımıza burada her türlü ihtimamı ve önemi göstererek burada ağırlamaya çalışıyoruz. Burada toplanan hayvanlarımız veterinerlerimiz tarafından gerekli tetkikleri yapılıyor.  Burada her türlü imkanlarımız mevcuttur. Bazen cerrahi müdahale gerektiğinde bizleri de aşan durum olduğu zaman merkezlere götürerek tedavilerini yapıyoruz. Hayvan barınağımız 150 hayvanı barındırmaya müsait bir alandır. Gerek hayvan severlerimizle, Hayvan Hakları Federasyonu ile yaptığımız görüşme ve toplantılarla, gerekse kendi içerimizde yapmış olduğumuz toplantılarda bununda bir ihtiyaç olduğunu görüyor ve gözlemliyoruz. İnşallah önümüz de ki günlerde daha büyük bir alanda, daha teferruatlı, ihtiyaca cevap verebilecek bir hayvan barınağının hizmete geçirilmesi için gayretinde olacağız" dedi.  

    HAYVAN HASTANESİ ÇALIŞMASI BAŞLADI
    Tokat Valiliği ve Üniversite ile yapılan görüşmelerde hayvan hastanesinin yapılması için çalışma başlatıldığını söyleyen Başkan Eroğlu, "Ben buradan bunun müjdesini vermek isterim. İnşallah bir hayvan hastanemizi de Tokat'ta kazandırmış olacağız. Bunu da şehrimiz adına çok önemli bir konu olarak görüyorum. Tabi diğer taraftan insanlarımız merak ediyorlar. Hayvanlarımız burada gerekli gıdayı alıyorlar mı?  Bu konuda çok müsterih olmanızı özelikle ifade etmek istiyorum. Burada hayvanlarımıza şefkatle, merhametle onlara gerekli özeni gösteriyoruz. Burada sevimli dostlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Barınağımız belirli saatlerde vatandaşlarımızın da ziyaretlerine açık" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow