hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eroğlu: Markalaşma yolunda önemli mesafe aldık

    Başkan Eroğlu: Markalaşma yolunda önemli mesafe aldık
    expand

    Başkan Eroğlu: Markalaşma yolunda önemli mesafe aldık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tarım ve hayvansal ürünlerinin dünya pazarında yer bulması için markalaşma yolunda önemli mesafe aldıklarını belirterek, "Kaliteyi artırarak alın teriyle yetiştirilen ürünleri Türkiye ve dünya pazarına sunmayı hedefliyoruz" dedi.
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; Arı Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nü Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte ziyaret etti.
    Ziyaretlerde bir ve beraber olarak hareket etmenin Tokat’a sağlayacağı katkılardan bahseden Başkan Eroğlu, "Tokat, Tarım ve Hayvancılıkta Türkiye'de önemli bir yere sahip. İlimizdeki Birliklerimizin birlikte hareket etmesi şehrimiz için önemli bir katkı sağlıyor. Tokat Belediyesi olarak bizler çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanındayız. Tokat Balının ve tadının güzelliği Topçam Balı ile Türkiye ve dünyaya tanıtılıyor. İnşallah Tokat Balımız hak ettiği değeri kazanacaktır. Bizler de istiyoruz ki; Tokat’ta öyle güzel bir tesis yapalım ki, içerisinde belediyemizin, Arıcılarımızın, Keçi-Koyun ve Sığırcılar Birliğimizin yer aldığı, Tokat balının, manda yoğurdunun, çökeleğinin, peynirinin, kaymağının kısacası Tokat’ın şarküteri ürünlerinin satıldığı bir birlik oluşturarak bunları markalaştıralım ve Tokat dışına satılmasını sağlayalım. İnşallah bu birlikteliğimizin devamını sağlayarak bu adımları atacağız. Tokat için farklılık ve güzellik olacağına inanıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren, katkı sağlayan tüm birlik başkanlarımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.
    Tokat İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten ise Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na teşekkür ederek, "Her konuda her zaman yanımızda oldunuz. Tokat hayvancılığına, Tokat çiftçisine katkı sağlamak için hazırladığınız bu proje bizleri sevindirdi. Tokat ürünlerine ciddi bir talep var. Projenizi hayata geçirdiğimizde bu talebi karşılamış olacağız, böylece çiftçimiz ve üreticimiz kazanacak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow