hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye hizmet araçları uydudan takip ediliyor

    Belediye hizmet araçları uydudan takip ediliyor
    expand

    Belediye hizmet araçları uydudan takip ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesine ait 170 hizmet aracı takılan GPS sistemi ile uydu üzerinden takip ediliyor.
    Tokat Belediyesi'nce 2019 yılında uygulamaya başlatılan “Araç Takip Sistemi (GPS)” ile 2020 yılı itibariyle 170 aracın kontrollü ve verimli kullanımı sağlanıyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hizmet araçlarına monte edilen GPS Sistemi ile sürücü hatalarının azaltılması, yakıt ve zaman tasarrufunda önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti.
    Belediyeye ait tüm araçların amaçları doğrultusunda şehre daha iyi hizmet yapması için araç takip sistemini kurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından 2019 Yılında aktif olarak kullanmaya başladığımız sistemimize 2020 yılı itibariyle tüm araçlarımızı entegre ettik. Harita üzerinde sahada faaliyet yürüten araçların izlenmesini, denetlenmesini, verimliliğini, takibini hangi şoför tarafından kullanıldığını detaylı raporlama yapan sistemi oluşturduk. Günlük, aylık ve yıllık tüm verilere anında ulaşabiliyoruz. Ayrıca birim müdürlerimiz kendi sorumluluğu altındaki araçları, güzergâhlarını, hareketli ve durma hallerini, il dışı durumlarını cep telefonlarından rahatlıkla takip edebiliyorlar. Ayrıca özel durumlar için alarm sistemi de mevcut. Sistemimizde araç hızlarının izlenmesi ile sürücüden kaynaklanan kaza ve ihlaller azalırken, yakıt tasarruf kontrolü sağlıyor, araçlara ait ruhsat bilgisi gibi tüm bilgileri sorgulayabiliyoruz. Ayrıca Araç Takip Sistemi Yazılım GPS desteği ile yerel veya uzak alanda aktif ve pasif sorgulama ve izleme, araç konfigürasyonu, hareketli ve durma gibi tüm durum sorgularını gerçekleştirebiliyoruz. Bu sistemle sahadaki verimliliği artırarak beraberinde yakıtta israfın da önüne geçilmesini sağlayacağız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow