hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbaa OSB'ye kurulacak 10 yeni fabrika için imzalar atıldı

    Erbaa OSBye kurulacak 10 yeni fabrika için imzalar atıldı
    expand

    Erbaa OSB'ye kurulacak 10 yeni fabrika için imzalar atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/ERBAA, (Tokat) (DHA) - TOKAT’ın Erbaa ilçesinde yer tahsisi yapılan 10 yeni fabrika için imza töreni düzenlendi.
    Erbaa Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan 10 yeni fabrika için imza töreni düzenlendi. Erbaa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen imza törenine AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantıda Erbaa Organize Sanayi bölgesine yatırım yapan fabrikaların temsilcileriyle sözleşmeler imzalandı. Daha sonra iş insanlarına plaket ve hediyeler takdim edildi.
    OSB’deki gelişmelerin heyecan verici olduğunu ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Erbaa’da zamanında 33 tane tuğla fabrikasının olduğu dönemlerde iş yapan, Erbaa’ya yatırım yapan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün OSB’nin bu kadar dolu, bu kadar canlı olmasının, Erbaa’da sanayi kültürünün oturmasında onların büyük emekleri var. Bugün burada 10 tane imza atılacak. Bu da demek oluyor ki Erbaa’da yine istihdam sağlanacak. Erbaa’da belediye olarak hem OSB anlamında hem de şehircilik anlamında biz de elimizden gelen her türlü desteği, planlamayı yapacağız" dedi.
    3 bin kişiye istihdam sağlayacak bir işin başlangıcında bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise  "Tokat’a Erbaa’ya canı gönülden çalışmak için, destek vermek için söz veriyoruz. Erbaa’ya ne yapılması gerekiyorsa biz bunların takipçisi oluruz.  Gökalp başkanım da bu işi çok sıkı takip ediyor. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Pandemi bütün dünyayı olumsuz anlamda etkiledi. Türkiye’de de pandeminin etkilerini azaltmak için her türlü çalışmayı yaptık. Hükümetimizin pandeminin etkilerini azaltmak için verdiği destekler 494 milyar liraya ulaştı. Bu rakam bizim milli gelirimizin yüzde 10’una tekabül ediyor.  Bunların da devamı gelecek. Reel sektörü rahatlatacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow