hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbaa'da İdlib şehitleri için yürüyüş

    Erbaada İdlib şehitleri için yürüyüş
    expand

    Erbaa'da İdlib şehitleri için yürüyüş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) - TOKAT’ın Erbaa ilçesinde Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurları tarafından hava saldırısıyla şehit edilen askerler için yürüyüş düzenlendi.
    Erbaa Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısıyla şehit olan askerler için bayrak ve saygı yürüyüşü yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Şenel, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tahsin Çimen, İlçe Jandarma Komutanı Oğuz Kapusuz, İlçe Müftüsü Muhammet Kara, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atarak Erbaa Belediyesi Yüzme Havuzu önünden, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.
    Suriye’de şehit olan Mehmetçiklerimiz için başsağlığı dilediğini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Bu aziz vatan biz Türklere yurt olduğundan bu zamana kadar; hatta daha da eskiye gidecek olursak Türkler tarih sahnesinde var olduğu zamandan bu zamana kadar dinini, memleketini, bayrağını, toprağını, namusunu ya da mazlumları korumak için her dönem birileriyle mücadele etmiş, o kirli hesapları her seferinde bozmayı amaçlamıştır. Ve başarmıştır. Tam da bu noktada Irak ve şimdi de Suriye’de aynı kirli hesaplar yapılmakta şer odakları oradaki mazlum halklara zulmetmektedir. Bizler biliyoruz ki Türkler tarih sahnesinde var olduğu sürece bu oyunlar hep farklı kişiler tarafından farklı senaryolarda tekrar edilecek. Ancak bizler necip bir millet olarak onların oyunlarını her seferinde boşa çıkaracağız. Allah’ın ordusu tektir o da Türk oğlu Türk’tür" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow