hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziler ve aileleri il protokolü ile bir araya geldi

    Gaziler ve aileleri il protokolü ile bir araya geldi
    expand

    Gaziler ve aileleri il protokolü ile bir araya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’ncü yılı dolayısıyla gaziler ve aileleri il protokolü ile bir araya geldi.
    Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’ncü yılı nedeniyle şehitler için mevlit okuttu. Düzenlenen mevlit programı öncesi gaziler ve aileleri il protokolü ile bir araya geldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şubesi tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Garnizon Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şubesi Başkanı İbrahim Güleç, Tokat Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bilal Özmen gaziler ve gazi aileleri katıldı. Programda Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Tokat şubesi Başkanı İbrahim Güleç, derneğin kuruluş tarihi geçmişi ve bugünü hakkında açıklamalarda bulundu.
    Bu toprakların kıymetli ve değerli olduğunu ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ''Bu vatan bu bayrak, Anadolu o kadar kıymetli ve değerli ki İstiklal Marşı’nın her bir satırında o vatan duygusunu derinden hissediyoruz. Mekan şereflidir ama o mekana şerefi veren içindeki insanlardır. Çünkü burada çok kıymetli şehitlerimizin anne ve babaları var. Yine bu vatana şehit olmak için yola çıkıp da kolunu, bacağını veren kendisi bugün yaşıyor ama bir uzuvlunu veren gazilerimiz ve kıymetli eşleri var. 104 yıl önce de düşman düşmandı, bugün hala düşman yine düşman. Bu vatana biz sahip çıktık, yine biz sahip çıkacağız. Bugün de bu mücadeleler yine devam ediyor. Şehitler tepesi hiç boş kalmadı, gazilerimiz hiç azalmadı artarak devam ediyor. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Çanakkale ruhunu nasıl koruduysak 15 Temmuz’da, şimdi de aynı ruhla sahip çıkacağız ve daha güzel günlere hep beraber ulaşacağız'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow