hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvenli internet TIR'ı Tokat’ta

    Güvenli internet TIRı Tokat’ta
    expand

    Güvenli internet TIR'ı Tokat’ta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) işbirliğinde faaliyete geçirilen, güvenli internet TIR'ı Tokat'ta öğrencilerle buluştu.
    Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde teknolojiye ulaşma fırsatı kısıtlı olan çocuklara, teknolojinin fırsatlarını sunmak, teknoloji ile iç içe olan çocuklarda ise, internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarına başlayan Güvenli İnternet TIR'ı, öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle birlikte TIR'ı ziyaret eden Vali Ozan Balcı, çocuklarla beraber eğlenceli aktiviteleri denedi.
    Vali Balcı, teknolojiyi doğru ve bilinçli kullanmanın çok önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye’mizin önemli kurumların biri olan Bilgi Teknolojileri Kurumu, ilimizde teknoloji üssü açtı. Teknolojiyi çocuklara tanıtmak, çocukları yeniliklerle tanıştırmak, çocuklarımıza teknoloji konusunda duyarlılık aşılamak için teknoloji TIR'ı Tokat’ımıza geldi. Çocuklarımızın akademik anlamda, zihinsel ve fiziksel anlamda gelişmelerini çok önemsiyoruz. Bu kapsamda bildiğiniz gibi Eğitim Tokat, Spor Tokat projelerini başlattık Eğitim Tokat projesi kapsamında da 40’a yakın güzel iş yaptık. Tabii teknolojiyi de çok önemsiyoruz. Bu anlamda çocuklara teknolojinin inceliklerini göstermek, teknoloji konusunda çocukların farkındalıklarını artırmak açısından da bu teknoloji TIR'ı çok önemli. Bu tırı bütün çocuklarımızın görmesi gerektiğini düşünüyorum. Teknoloji çok önemli ancak onun güvenli kullanımı da son derece önemli. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onların her alanda yetişmesi çok anlamlı ve çok kıymetli. Onların zihinsel ve ruhsal gelişimlerini korumamız lazım. Ayrıca teknolojinin, internetin nasıl güvenli bir şekilde kullanılacağı konusunda da 200’e yakın rehber öğretmenimize eğitim veriliyor. Onlar da bu konuda öğrencilerimizi eğitecek. Çocuklarımız için bu aktivite çok anlamlı. Ben Bilgi Teknoloji Kurumuna ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze canı gönülden teşekkür ediyorum'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow