hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalleliyi kırmadı, minibüs hattı için arazisini bağışladı

    Mahalleliyi kırmadı, minibüs hattı için arazisini bağışladı
    expand

    Mahalleliyi kırmadı, minibüs hattı için arazisini bağışladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesi Belediye Başkanı İlker Bekler, mahallelinin ricası üzerine arsasını belediyeye bağışlayan Aşırali Kartalmış'a teşekkür ederek, duyarlılığından dolayı tebrik etti.

    Aşırali Kartalmış yaklaşık 1.5 sene önce Turhal Fatih Mahallesi Fırat Sokak'taki tapulu arazisine bina yaptırdı. Mahalle sakinleri binanın önünde boş kalan alanın değerlendirilmesi için Aşırali Kartalmış'tan arazisinden belirli bir bölümü minübüs hattı yapılması için Turhal Belediyesi'ne bağışlamasını rica etti. Mahalle sakinlerinin ricasını geri çevirmeyen Kartalmış, tapulu arazisinin bir kısmını Turhal Belediyesi'ne bağışladı.

    Mahalleye gelecek minübüs hattının kendisini de mutlu edeceğini belirten Aşırali Kartalmış, "Fatih Mahallesinde ikamet etmekteyim. Bu binayı yapalı 1,5 sene oluyor. Mahalle halkı benden bir ricada bulundu. Yolun genişlemesi ve minübüs hattının buradan geçmesi için arsamdan feragat etmemi istediler. Ben de mahallemizde minübüs hattı olması için hem de mahalle sakinlerinin ricasını kırmamak için 2 metre 30 cm uzunluğundaki tapulu yerimi belediyeye bağışladım." dedi.

    Aşırali Kartalmış'a mahalleye verilecek hizmet adına yaptığı bağıştan dolayı teşekkür eden Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, "Aşırali Kartalmış'ın bağışladığı arsa sayesinde minibüs hattı yapılması için gereken yeterli alan elde edildi. Biz de Fatih Mahallesi'nde minübüs hattı için çalışmalarımıza başladık. Yakın zamanda bitirilecek çalışma ile Fatih Mahallesi Fırat Sokak sakinlerimiz minübüs hattına kavuşacak. Mahallelinin talebini geri çevirmeyip yapılacak güzel bir hizmet için arsasını bağışlayarak gösterdiği özverili davranıştan dolayı Aşırali Kartalmış'a teşekkür ediyorum." dedi.

    Turhal Belediyesi tarafından minübüs hattı için yol yapım çalışmalarına başlandı.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow