hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Akif Ersoy, Tokat'a anıldı

    Mehmet Akif Ersoy, Tokata anıldı
    expand

    Mehmet Akif Ersoy, Tokat'a anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 83'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. 
    Tokat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirilidiği programa Tokat Valisi Ozan Balcı,  İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.
    Programda konuşan Vali Ozan Balcı, "Türk milleti doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle; yılmadan, yorulmadan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kenetlenerek büyük bir mücadeleyle devletimizi kurdular. Biz bağımsız yaşıyorsak kahramanlarımız, Türk milletinin fedakar evlatları sayesinde yaşıyoruz. Mehmet Akif’te bu büyük mücadelenin, destanın kahramanıdır. Türk milletinin emeğini ve ruhunu bu günlere getiren büyük Türk şairidir. Mehmet Akif şiirlerini yazarken Türk milletinin fedakarlığından, emeğinden ve çalışkanlığından ilham almıştır. Onun mürekkebi de odur. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy bizlere mücadele verilirken Türk milletine inanmanın, güvenmenin ne olduğunu göstermiştir. Hem geçmişe bağlı kalmış hem de Türk milletinin geleceğe daha emin adımlar atması için milletimize umut, enerji vermiştir. Bu yüzdende büyüktür" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow